DISCIPLINA JE VAŽNA

Isprobaj vježbe za zategnutije grudi, rezultati su brzo vidljivi

Ako ti je zbog nedostatka tjelovježbe oblik grudi postupno postao neprivlačan, isprobaj ove setove vježbi

vježbanje
Foto: Profimedia.hr

Ljeto nam je pred vratima, a to znači da se uskoro skidamo u kupaće kostime i uživamo u vrućim ljetnim danima. Mnoge žene su ljeti nezadovoljne svojim izgledom i bez razloga imaju razne komplekse. Upamti samo jedno - nitko ne vidi sve "mane" na tvom tijelu očima kojim ih ti vidiš i najčešće smo same sebi naveći kritičari. Ako se pronalaziš u ovome, svakako pokušaj poraditi na svom samopouzdanju.

Međutim, ne bi bilo na odmet ni da kreneš vježbati. Fizički izgled ti ne bi trebao biti primaran cilj, već bi na prvo mjesto trebala staviti psihičko zadovoljstvo i ispunjenost koje trening pruža. Vjerojatno si odmah pomislila na vježbe za trbuh i gluteus, međutim, mi zdvajamo nešto sasvim drugo!

Riječ je o vježbama za zategnute grudi. Ako ti je zbog nedostatka tjelovježbe oblik grudi postupno postao neprivlačan, isprobaj ove setove vježbi koje ne samo da mogu poboljšati njihov oblik, već i stabilizirati snagu mišića.

Vježba 1: Sklopi i podigni ruke

Ova vježba uglavnom se koristi za otvaranje prsnog koša. Leđa neka ti budu ravna, a ruke što više iznad glave, ali glava se ne smije micati. Prekriži ruke stavljajući šake na suprotni lakat. Savijene ruke podigni iznad sebe, dok su ti leđa ravna. Vježbu izvodi ukupno 60 sekundi.

Vježba 2: Sagni se i podigni grudi

Ono na što treba obratiti pozornost u ovoj vježbi je to da ramena budu u ravnoteži i da osjetiš povlačenje prsnih mišića. Naizmjenično savijaj lijevu i desnu ruku u laktovima i ponovi to 45 sekundi sa svake strane.

Vježba 3: Otvaranje i zatvaranje

Ova vježba uglavnom se koristi za popravak proširenog prsnog koša. Obrati pozornost na trbuh, pomiči se okomito gore-dolje, a ne lijevo-desno. Skupi šake dok laktove držiš razdvojene. Podigni spojene ruke gore i dolje, spajajući laktove dok spuštaš ruke prema dolje. Vježbu izvodi ukupno 60 sekundi.

Vježba 4: Sklekovi

Sklekovi kao vježba za grudi jednostavni su i ne zahtjevaju nikakvu opremu, no bitno je znati dobru tehniku. Sklekove izvodi tako da se okreneš licem prema polozi, a osloniš se na nožne prste i dlanove. Pazi da tijelo držiš u ravnoj liniji, a dlanove postavi u širini ramena. Savijanjem podlatkica spusti se prsima što više podu i istim se putem vrati nazad. Za bolje jačanje mišića grudi, raširi ruke.

Vježba 5: Guranje zida

Stani nasuprot zidu udaljena za dužinu ruke. Nasloni se dlanovima na zid. Krenite gurati zid što jače možeš. Guraj u intervalima po 10 sekundi. Kada osjetiš da su ti se ruke umorile, malo ih protresi pa nastavi. Ponovi ovo 10 puta. Nakon guranja zida spoji dlanove ravno ispred grudi i guraj jedan o drugi što jače možeš. Guraj do pet sekundi i nakon toga se opusti. Ponovi ovu vježbu deset puta.

Vježba 6: Balansiranje s knjigom

Kako bi vježbe za podizanje grudi imale uticaja, treba da se držite uspravno i izbacite prsa. Najbolji način za vježbanje ravnog držanja je balansiranje s knjigom. Stavite deblju knjigu na glavu i potrudite se da tamo i ostane. Hodajte po kući nekoliko minuta. U početku će možda biti moguće samo da stojite na mjestu, ali i to je početak. Ne pridržavajte se ni za šta rukama.

Vježba 7: Kobra poza

Lezite na trbuh ispruženih ruku i nogu. Ruke potom savijte u laktovima i naslonite se pored grudi. Podignite trup i izvijte kičmu. Šake neka ostanu u nivou ramena, a laktove okrenite prema nazad. Ovom vježbom širite prsni koš i povećavate obim grudi. Kao u svakoj joga pozi, pokušajte što više opustiti mišiće dok podižete glavu, vrat i ramena. Nemojte koristiti ruke za podizanje, već se naprežite donjim dijelom leđa. Zabacite glavu unazad. U pozi ostanite do 20 sekundi. Ponovite vježbu 5 puta. Ova vježba za grudi jednostavna je i opuštajuća, ali i djelotvorna.

POGLEDAJ VIDEO: PILATES ZA RAVAN TRBUH

Image
EVO ŠTO TE SABOTIRA

Tri glavna krivca zašto se ne možeš riješiti masnih naslaga s trbuha