Učinkovito

Želiš se riješiti viška masnoće s ruku? Pokušaj s ovim vježbama

Skidanje masnoće s ruku može biti jako teško i izazovno, no srećom postoji nekoliko metoda koje će pomoći dovesti ruke u formu

pexels-andrea-piacquadio-3768913.jpg
Foto: Pexels

Gotovo svaka žena teži lijepo oblikovanom tijelu, no s godinama kilogrami se brže primaju, a s nekih područja na tijelu poput ruku višak nešto teže 'ide dolje'. Vježbe za ruke pomoći će naravno, u skidanju nepoželjne masnoće na rukama, ali će ih i lijepo oblikovati i ojačati. Kako bi zatezanje ruku bilo uspješno, prvo trebaš razumjeti koji mišići rade tijekom vježbanja ruku i koje su problematične zone u kojima se nakuplja najviše masnoće.

Image
Čučnjevi na najjače!

Vrijeme je za vježbanje: Čučnjevi za čeličnu stražnjicu

S 'mlohavim' se rukama susreće puno ljudi, stoga nemoj se stresirati, već poduzmi potrebne korake za rješavanje i zatezanje te mlohavosti. Nagomilavanje viška kilograma uglavnom je povezano s genetikom, stresom, lošom prehranom, nedostatkom sna, tjelesnom neaktivnošću, ali i brzim gubitkom težine (što rezultira opuštenom kožom). U nastavku saznaj koje su najučinkovitije vježbe za ruke.

shimmer fallback

Sklekovi

Sklekovi su dobro poznata vježba za prsa. Međutim, prilagođavanjem položaja ruku možeš se više usredotočiti na bicepse i dodatno raditi na tricepsima i ramenima. Započni u standardnom položaju za sklekove i izravnaj leđa. Približi ruke i polako spuštaj tijelo prema tlu. Savij laktove pod kutom od 45 stupnjeva i polako se vrati u početni položaj. Možeš namjestiti ruke malo bliže kako bi pojačala intenzitet.

shimmer fallback

Obrnuti sklekovi

Još jedna vježba koja pomaže skinuti masnoću na rukama je obrnuti sklek. Sjedni na stražnjicu sa savijenim koljenima i stopalima na podu. Stavi ruke iza sebe s vrhovima prstiju okrenutim prema stražnjici. Pritišćući stopala na pod, podigni kukove prema gore i vrati svoju težinu preko zapešća. Sada savij laktove - sve dok kukove držiš gore i laktove pomičeš unatrag—i ponovno ispravi ruke. Napravi 8 ponavljanja u dvije serije.

Plank

Plank je vježba za mišiće cijelog tijela, a posebno odlično djeluje na tricepse i ramena. Postavi se tako da dlanove učvrstiš na pod. Ispruži noge iza, stopala postavi u širini kukova. Drži cijelo tijelo u ravnoj liniji. Drži čvrsto tijelo u ovom položaju nekoliko sekundi. Napravi pauzu pa ponovi vježbu još nekoliko puta.

shimmer fallback

Vježba uz pomoć stolca

Postavi ruke na rub stolice, u širini ramena, s blago savijenim laktovima. Ispruži noge ispred sebe, održavajući dovoljan razmak između stolice i tijela. Zatim polako spusti tijelo savijajući ruke dok ne budu okomite na tlo. Zatim pritiskajući stolac lagano ispruži laktove. Ponavljaj što više možeš.

shimmer fallback

Kruženje rukama u oba smjera

Kruženje rukama u oba smjera klasična je vježba za ruke koja može izvoditi s ili bez utega. Cilja na mišiće tricepsa, bicepsa, ramena i leđa te pomaže u skidanju viška masnoće i oblikovanju ruku. Postavi stopala u ravnini ramena. Ispruži ruke u stranu u visini ramena i zatim izvodi male krugove rukama u smjeru prema naprijed 50 puta. Zatim ponovi vježbu samo sad radi krugove u suprotnom smjeru još 50 puta.

Škarice

'Škarice' su vježba za deltoidne mišiće, trokutaste mišiće ramena. Kao što joj samo ime kaže, vježba nalikuje nasumičnom križanju ruku. Stani sa stopalima u ravnini ramena. Podigni ruke u stranu u visini ramena. Prekriži ih ispred kako bi napravila slovo X, pri tom neka ti je desna ruka na vrhu. Zatim vrati ruke u stranu i ponovi. Zamijeni drugu ruku na vrhu sa svakim preklapanjem. Ovu vježbu izvedi 10 puta u 3 serije.

Podizanje utega preko glave

Podizanje utega iznad glave sjajna je vježba za ruke koja cilja na mišiće tricepsa. Postavi stopala u širinu ramena. Uhvati uteg jednom rukom i spuštaj ga što više prema dolje. Zatim polako podigni uteg dok ti ruke nisu potpuno ispružene, s ravnim zglobovima i laktovima usmjerenim prema naprijed. Ovu vježbu izvedi nekoliko puta.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.