Recepti
OKUSI AZIJE

Azijski yakisoba rezanci: Brza i slasna večera s piletinom i povrćem

Azijski yakisoba rezanci: Brza i slasna večera s piletinom i povrćem
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ključ uspjeha leži u umaku koji sve povezuje i daje jelu bogat okus, a priprema je brza i jednostavna u wok tavi

Zašto ići u azijski restoran kad slasne yakisoba rezance možeš pripremiti kod kuće u samo 20 minuta. Ovaj brz i ukusan obrok idealan je za ručak ili večeru s azijskim prizvukom. Yakisoba, popularno jelo iz Japana, sastoji se od prženih pšeničnih rezanaca s raznim dodacima poput piletine, povrća, pa čak i morskih plodova. Ključ uspjeha leži u umaku koji sve povezuje i daje jelu bogat okus. Ako nemaš identičan umak koji se koristi u tom jelu, kombinacija soje, umaka od kamenica i šećera može je zamijeniti. Priprema je brza i jednostavna, a cijeli obrok možeš napraviti u jednom woku ili dubljoj tavi.

Sastojci za umak:

2 žlice sojinog umaka

2 žlice Worcestershire umaka

2 žlice kečapa

2 žlice smeđeg šećera

2 žlice umaka od kamenica

1/2 žličice sezamovog ulja

Sastojci:

500 g pilećih prsa bez kostiju i kože, narezanih na tanke rezance

2 pakiranja yakisoba rezanaca

1/2 šalice nasjeckanog mladog luka (samo bijeli i svijetlo zeleni dio)

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žlica sitno naribanog đumbira

2 žlice ulja

1/2 crvene paprike, očišćene i narezane na trakice

1/4 svježeg kupusa, očišćenog i narezanog na trakice

1 šalica brokule

1 manja mrkva, narezana na tanke štapiće

Priprema:

Dok pripremaš sastojke, u većem loncu zakuhaj vodu za kuhanje rezanaca. U manjoj posudi pomiješaj sastojke za umak: sojin umak, kečap, Worcestershire umak, smeđi šećer, umak od kamenica i sezamovo ulje.

U kipuću vodu stavi rezance i kuhaj ih prema uputama na pakiranju. Pazi da ih ne prekuhaš. Kuhane rezance dobro ocijedi.

Na vatru stavi wok koji je dobro zagrijan, a zatim ga premaži s 1 žlicom ulja. Na zagrijanoj masnoći, u dva navrata, poprži pileće meso. Kada komadi postanu zlatno smeđi, izvadi ih iz woka i stavi na topli tanjur. Po potrebi dodaj još malo ulja.

U wok dodaj preostalu žlicu ulja i smanji temperaturu. Ubaci mladi luk, češnjak i naribani đumbir. Uz stalno miješanje prži 30 sekundi, a zatim dodaj narezanu papriku, kupus, brokulu i mrkvu. Povrće prži 2-3 minute dok malo ne omekša.

U wok dodaj poprženo pileće meso i ocijeđene rezance. Prelij sve s umakom i dobro promiješaj. Prži još 1 minutu, a zatim posoli po okusu.

Pripremljene rezance s povrćem i piletinom posluži na tanjure. Po želji pospi nasjeckanim mladim lukom i/ili nasjeckanim kikirikijem. Ako voliš ljuto, dodaj nekoliko kapi sriracha umaka, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx