Azijski yakisoba rezanci: Brza i slasna večera s piletinom i povrćem
Zašto ići u azijski restoran kad slasne
Sastojci za umak:
2 žlice sojinog umaka
2 žlice Worcestershire umaka
2 žlice kečapa
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice umaka od kamenica
1/2 žličice sezamovog ulja
Sastojci:
500 g pilećih prsa bez kostiju i kože, narezanih na tanke rezance
2 pakiranja yakisoba rezanaca
1/2 šalice nasjeckanog mladog luka (samo bijeli i svijetlo zeleni dio)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žlica sitno naribanog đumbira
2 žlice ulja
1/2 crvene paprike, očišćene i narezane na trakice
1/4 svježeg kupusa, očišćenog i narezanog na trakice
1 šalica brokule
1 manja mrkva, narezana na tanke štapiće
Priprema:
Dok pripremaš sastojke, u većem loncu zakuhaj vodu za kuhanje rezanaca. U manjoj posudi pomiješaj sastojke za umak: sojin umak, kečap, Worcestershire umak, smeđi šećer, umak od kamenica i sezamovo ulje.
U kipuću vodu stavi rezance i kuhaj ih prema uputama na pakiranju. Pazi da ih ne prekuhaš. Kuhane rezance dobro ocijedi.
Na vatru stavi wok koji je dobro zagrijan, a zatim ga premaži s 1 žlicom ulja. Na zagrijanoj masnoći, u dva navrata, poprži pileće meso. Kada komadi postanu zlatno smeđi, izvadi ih iz woka i stavi na topli tanjur. Po potrebi dodaj još malo ulja.
U wok dodaj preostalu žlicu ulja i smanji temperaturu. Ubaci mladi luk, češnjak i naribani đumbir. Uz stalno miješanje prži 30 sekundi, a zatim dodaj narezanu papriku, kupus, brokulu i mrkvu. Povrće prži 2-3 minute dok malo ne omekša.
U wok dodaj poprženo pileće meso i ocijeđene rezance. Prelij sve s umakom i dobro promiješaj. Prži još 1 minutu, a zatim posoli po okusu.
Pripremljene rezance s povrćem i piletinom posluži na tanjure. Po želji pospi nasjeckanim mladim lukom i/ili nasjeckanim kikirikijem. Ako voliš ljuto, dodaj nekoliko kapi sriracha umaka, piše Okusno.je.
Lana Jurčević na najslađi način podijelila vijest o trudnoći: ‘Iznenađenje! Dio mene, drugi dio’
Tjedni horoskop: Ovnovi će se morati izboriti za sebe na poslu, a vage bi se mogle zaljubiti
Kad srce radi prekovremeno: Kako se nositi s osjećajima prema kolegi