Ako kupuješ povrće na tržnici i piletinu kod lokalnog mesara, zašto bi u domaću juhu stavljala kupovne rezance? Sigurno si barem jednom probala prave domaće rezance i znaš da je razlika između njih i tjestenine iz trgovine ogromna razlika. Možda si razmišljala o tome da investiraš u mašinu za rezance, no u ovom receptu ti ona ne treba!
Donosimo kako napraviti domaće rezance za juhu.

Foto: Shutterstock
Najbolji domaći rezanci za juhu
Za pripremu ovih rezanaca ti trebaju samo četiri sastojka koja sigurno već imaš kod kuće. Također, ne trebaju ti skupi alati, samo najobičniji rezač za pizzu i nešto veća ravna podloga, poput stola.
Najbolji domaći rezanci za juhu sastojci:
- 2 jaja
- 250 g glatkog brašna
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica soli
Najbolji domaći rezanci za juhu priprema:
- U veliku zdjelu stavi jaja, brašno, mlijeko i sol.
- Rukama (ili mikserom s nastavkom za tijesto) sve dobro promiješaj pa mijesi tijesto 8–10 minuta, dok ne postane glatko i bez grudica.
- Ostaviti tijesto da odstoji 5–10 minuta nepokriveno na sobnoj temperaturi.
- Lagano pobrašni radnu površinu.
- Razvaljaj tijesto valjkom na debljinu od oko pola centimetra. Tijesto često okreći dok ga valjaš.
- Rezačem za pizzu (ili nožem) nareži tijesto na tanke rezance željene veličine.
- Rezance odmah kuhaj u kipućoj vodi ili juhi 3–5 minuta, ovisno o debljini.
- Kušaj da vidiš jesu li gotovi – trebaju biti mekani, ali s laganim otporom pod zubima.