Recepti
BOLJI OD BAKINIH

Sa samo četiri sastojka možeš napraviti prave domaće rezance za juhu

Sa samo četiri sastojka možeš napraviti prave domaće rezance za juhu
Za domaće rezance treba ti svega četiri sastojka i nekoliko minuta

Ako kupuješ povrće na tržnici i piletinu kod lokalnog mesara, zašto bi u domaću juhu stavljala kupovne rezance? Sigurno si barem jednom probala prave domaće rezance i znaš da je razlika između njih i tjestenine iz trgovine ogromna razlika. Možda si razmišljala o tome da investiraš u mašinu za rezance, no u ovom receptu ti ona ne treba!

Donosimo kako napraviti domaće rezance za juhu.

Sa samo četiri sastojka možeš napraviti prave domaće rezance za juhu

Najbolji domaći rezanci za juhu

Za pripremu ovih rezanaca ti trebaju samo četiri sastojka koja sigurno već imaš kod kuće. Također, ne trebaju ti skupi alati, samo najobičniji rezač za pizzu i nešto veća ravna podloga, poput stola.

Najbolji domaći rezanci za juhu sastojci:

2 jaja

250 g glatkog brašna

2 žlice mlijeka

1 žličica soli

Najbolji domaći rezanci za juhu priprema:

U veliku zdjelu stavi jaja, brašno, mlijeko i sol.

Rukama (ili mikserom s nastavkom za tijesto) sve dobro promiješaj pa mijesi tijesto 8–10 minuta, dok ne postane glatko i bez grudica.

Ostaviti tijesto da odstoji 5–10 minuta nepokriveno na sobnoj temperaturi.

Lagano pobrašni radnu površinu.

Razvaljaj tijesto valjkom na debljinu od oko pola milimetra. Tijesto često okreći dok ga valjaš.

Rezačem za pizzu (ili nožem) nareži tijesto na tanke rezance željene veličine.

Rezance odmah kuhaj u kipućoj vodi ili juhi 3–5 minuta, ovisno o debljini.

Kušaj da vidiš jesu li gotovi – trebaju biti mekani, ali s laganim otporom pod zubima.