Često kada nemamo vremena za kuhanje pribjegavamo onim brzim receptima i namirnicama koje uvijek imamo kod kuće. Za pripremu ovog recepta potrebno je pola sata, a namirnice obično već imamo u smočnici. Tuna, pelati od rajčice, tjestenina, začini i još neki umaci obično se uvijek nalaze u našoj kuhinji.
Uz to što je rajčica jako zdrava, puna je vitamina C i B, ima još jednu veliku prednost. Djeca, često mali izbirljivci, obožavaju kombinaciju rajčice i tjestenine, pogotovo ako je riječ o špagetima. Zato je ovaj recept odličan izbor za pripremu brzog ručka ili večere za svakog roditelja.
Recept za tunu, tjesteninu i rajčicu:
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckan luk
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckan
- 400 g nasjeckane rajčice iz konzerve
- ½ žličice chilija u prahu
- 1 žličica šećera
- 500 g tjestenine
- 100 g ocijeđene tune iz konzerve
- svježi bosiljak, prema želji
Priprema:
Zagrij ulje u tavi, dodaj nasjeckani luk i pirjaj nekoliko minuta. Zatim dodaj češnjak, rajčicu, chilli (po izboru) i šećer. Posoli, dodaj papar i pusti da se pirja dok ne zakuha. Dobro promiješaj, a zatim smanji temperaturu i pusti da još kuha pet minuta.
U međuvremenu, kuhaj tjesteninu prema uputama na kutiji. Kada je umak pri kraju dodaj tunu i promiješa jte pusti da se ugrije i sljubi s ostalim namirnicama. Kada je tjestenina kuhana, ocijedi i dodaj u umak, a prije serviranja dodaj svježi bosiljak.
Dobar tek!