403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Recept za truffade, francusko jelo od krumpira i sira

Recept za truffade, francusko jelo od krumpira i sira
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Truffade je odličan prilog mesnim jelima, ali se često jede i kao samostalno jelo uz salatu i kruh

Truffade je francusko jelo iz regije Auvergnea, jednostavno, ali bogato i zasitno. Glavni sastojak je krumpir, a jelo se često priprema sa sirom tome fraîche (možeš koristiti ementaler ili cheddar) i slaninom, uz mast (ili maslac). Priprema se u jednoj tavi, prvo prženjem slanine i krumpira, a zatim se dodaje sir koji se topi i povezuje sve u kremastu cjelinu. Na kraju, jelo se pospe peršinom. Truffade je odličan prilog mesnim jelima, ali se često jede i kao samostalno jelo uz salatu i kruh. Zbog zasitnosti, najviše se u njemu uživa u hladnijim mjesecima.

Sastojci:

1 kg krumpira

150 g slanine

2 češnja češnjaka

400 g sira (cheddar, ementaler)

mast ili maslac

sol i mljeveni papar

Priprema:

Slaninu nareži na male komade i prži je na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne postane hrskava. Povremeno je promiješaj.

U međuvremenu, oguli, operi i nareži krumpir na tanke ploške.

U tavu stavi mast ili maslac, a zatim dodaj krumpir. Prži ga 10 minuta, povremeno miješajući, dok ne postane zlatno smeđi s obje strane. Na početku možeš pokriti tavu kako bi krumpir brže omekšao, a prema kraju otvori je kako bi se krumpir lijepo zapekao.

Oguli i sitno nasjeckaj češnjak. Dodaj ga u tavu s krumpirom i slaninom te prži još 2 minute. Jelo posoli i popapri po ukusu.

Sir nareži na tanke kriške ili male komade. Dodaj ga u tavu i kuhaj još 5-10 minuta uz stalno miješanje, dok se sir potpuno ne rastopi.

Posluži jelo dok je još vruće, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx