
Savršena za hladne dane: Juha od češnjaka i krumpira

Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna kremasta juha od češnjaka s krumpirom bit će savršen izbor za hladnije dane. Njezin bogat okus i kremasta tekstura će zagrijati dušu, a priprema je brza i laka. Idealna za obiteljski obrok, večeru s prijateljima ili kao lagani ručak, ova juha s dodatkom svježeg kruha i začina pružit će pravi užitak za nepce.
Sastojci:
3-4 žlice maslinovog ulja
1 srednje velika glavica luka
2 glavice češnjaka
120 ml bijelog vina (po želji)
2 srednje velika krumpira
1 l pilećeg temeljca
Sol i mljeveni papar (po ukusu)
120 ml slatkog vrhnja
3 kriške kruha
2 žlice maslinovog ulja za kocke kruha
Priprema:
Oguli i sitno nasjeckaj luk i češnjak. U većoj tavi zagrij maslinovo ulje, dodaj nasjeckani luk i prži dok ne postane staklast. Zatim dodaj češnjak i prži još 6-7 minuta na laganoj vatri dok ne postane zlatno smeđi, pazeći da češnjak ne zagori.
Ulij bijelo vino i kuhaj 2-4 minute kako bi alkohol ispario. Oguli i nareži krumpire na kocke, pa ih dodaj u tavu s povrćem. Prelij pilećom temeljcem i pusti da zavrije. Pokrij tavu i kuhaj na laganoj vatri dok krumpir ne omekša, oko 20-25 minuta. Dodaj sol i mljeveni papar po ukusu.
Kada je krumpir omekšao, makni tavu s vatre i mikserom usitni juhu dok ne postane glatka i kremasta. Dodaj slatko vrhnje i vrati juhu na laganu vatru još 5 minuta.
Dok se juha kuha, nareži kriške kruha na male kocke. U tavi zagrij maslinovo ulje i prži kruh na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno smeđi i hrskav.
Posluži juhu u dubokim zdjelama i posipaj kockicama kruha, piše Okusno.je.

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
