Kada temperature padnu, nema ništa bolje od vruće, ukusne juhe koja grije i brzo zasiti. Ako si ljubitelj jednostavnih i hranjivih jela koja ne oduzimaju previše vremena u kuhinji, ovaj recept je pravi izbor za tebe. Slavna američka kuharica Martha Stewart ima savršen recept. Ova zimska juha bogata povrćem, piletinom i rižom bit će pravo zadovoljstvo za tvoje nepce, a sve to uz brzu i jednostavnu pripremu. Ovo jelo pripremit ćeš u svega pola sata. Uz fini parmezan na vrhu koji će dati dodatan šmek, juha postaje savršen obrok za hladne dane. Savršena je za obiteljski ručak, a možeš je poslužiti i kao laganu večeru.
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 veći poriluk
- 2 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 500 g pilećih bataka bez kostiju i kože
- 3 mrkve
- 2 stabljike celera
- 3/4 šalice dugozrnate riže (basmati, jasmin i sl.)
- Grubo naribani parmezan
- Sjeckani svježi peršun (ili korijander)
Priprema:
- Operi i očisti povrće. Bijeli i svijetlo zeleni dio poriluka nareži na tanke kolutiće, a mrkvu i celer na male komade. U lonac stavi maslinovo ulje, a zatim dodaj povrće. Na srednjoj vatri prži 6-8 minuta dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo.
- Dodaj temeljac, pileće batke i rižu. Sve dobro promiješaj i kuhaj na laganoj vatri 14-16 minuta dok riža ne omekša. Izvadi pileće meso, ohladi ga, a zatim ga usitni vilicom i vrati u lonac. Po potrebi dodatno posoli i popapri.
- Posluži u dubokim zdjelama, pospi naribanim parmezanom i sjeckanim peršinom. Uz ovo jelo možeš poslužiti kruh po želji, piše Okusno.je.
Cijeli postupak pripreme možeš pogledati u videu koji je Martha Stewart podijelila na svom Instagram profilu.