403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
ZDRAVA I UKUSNA

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Begova čorba jedan je od bosanskih klasika koji uvijek rado pripremamo

Ako tražiš jelo koje utjelovljuje toplinu i bogatstvo bosanske kuhinje, Begova čorba je savršen izbor! Ova tradicionalna, kremasta juha nije samo ukusan obrok, već i pravo iskustvo koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Iako se često priprema zimi, Begova čorba savršeno prija u bilo koje doba godine. Jedan od ključnih sastojaka je bamija, ali ne brini – ako je ne možeš pronaći ili ne želiš koristiti, recept će i dalje funkcionirati jednako dobro.

Sastojci:

500 g piletine ili kokošjeg mesa (polovica manje piletine)

2 crvene mrkve

2 žute mrkve

1 komad korijena celera

1 korijen peršina

1 glavica luka

1 lovorov list

Nekoliko zrna papra

1 žlica domaće mješavine začina (ili Vegete)

Sol i mljeveni papar po ukusu

Za zapršku:

1 žlica maslaca

2 žlice brašna

1 žumanjak

1 žlica kiselog vrhnja

Svježi nasjeckani peršin

30 g sušene bamije (opcionalno)

Priprema:

Operi meso i stavi ga u lonac. Oguli povrće (mrkve, celer, peršinov korijen i luk) te ih dodaj mesu. Ubaci lovorov list, začinsku mješavinu i zrna papra. Prelij vodom i kuhaj na laganoj vatri oko sat vremena za piletinu, odnosno dva sata za kokoš.

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

Iz lonca izvadi meso, mrkvu i peršinov korijen. Procijedi juhu.

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

Povrće i meso nareži na željene komade.

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

U drugom loncu otopi maslac i dodaj brašno. Prži dok ne dobije zlatnu boju, a zatim polako ulij dva litra procijeđene juhe uz stalno miješanje da ne nastanu grudice. Dodaj narezano povrće i meso te kuhaj na laganoj vatri još 15 minuta.

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

Umuti žumanjak i kiselo vrhnje te dodaj u juhu uz stalno miješanje. Posoli i popapri po ukusu, zatim makni s vatre.

Serviraj čorbu u zdjelicama i ukrasi nasjeckanim svježim peršinom.

Kraljica juha - imamo recept u fotografijama za tradicionalnu begovu čorbu

Savjet: Ako koristiš bamiju, prethodno je kratko prokuhaj i dodaj zajedno s povrćem u juhu, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx