
Recept za bakin biskvitni kolač od marmelade koji podsjeća na djetinjstvo

Kombinacija lagane i sočne biskvitne kore, marmelade, kiselog vrhnja i kokosovog posipa. Desert koji je brz i jednostavan za pripremiti, a za njega je potrebno samo nekoliko poznatih sastojaka. Kolač je još bolji sljedeći dan kada biskvit upije okuse i svi se sastojci povežu. Jednostavna priprema čini ga idealnim za svakodnevne užitke, a kad se ostavi da odstoji, biskvit postane još sočniji i okus je još bogatiji. Iako se lako priprema, njegova neodoljiva tekstura i bogatstvo okusa čine ga pravom slatkom poslasticom koja će osvojiti svakog tko je proba. Idealno za obiteljska okupljanja, uživanje uz kavu ili kao desert za posebne prigode.
Sastojci:
6 jaja
120 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
1,5 dl ulja
1,5 dl vode
2 žlice ruma
300 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
300 g marmelade po izboru
250 g kiselog vrhnja
50 g kokosovog brašna
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 °C. Namasti lim za pečenje veličine 25 x 35 cm.
Odvoji žumanjke od bjelanjaka i čvrsto umuti bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjke umuti sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobiješ svjetlu smjesu. U smjesu od žumanjaka dodaj ulje, pa zatim vodu i rum, sve dobro promiješaj.
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno i prašak za pecivo, a zatim ih umiješaj u smjesu od žumanjaka. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlij u pripremljeni pleh i peci 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Ostavi da se biskvit ohladi u plehu.
Ohlađeni biskvit okreni na dasku i prereži na dva dijela. Jedan dio premaži s 250 g marmelade, a drugi s kiselim vrhnjem. Spoji obje polovice.
Na vrh premaži preostalu marmeladu i pospi kokosovim brašnom. Nareži na komade i poslužit, piše Okusno.je.

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
