Tijekom posjeta kampusu Duchy College Stoke Climsland u Cornwallu, princ William posjetio je Sam's Bakery, kafić koji vode studenti. Princ je otkrio svoju ljubav prema čokoladi, a kuhar ga je iznenadio tradicionalnom čokoladnom tortom, koja je bila omiljena i kraljici Elizabeti II. Torta je pripremljena po istom receptu kao i ona s kraljevskog vjenčanja Williama i Kate 2011. godine.
Iako se njegova supruga Kate nije pridružila, princ je potvrdio da je njezina omiljena slastica ljepljivi toffee puding, popularan desert u Velikoj Britaniji koji se poslužuje s toplom vanilijom ili sladoledom. Ako voliš karamelu, ova slastica mogla bi postati tvoj novi favorit.
Sastojci:
- 225 g datulja bez koštica
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 175 ml kipuće vode
- 85 g rastopljenog maslaca
- 140 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Sastojci za preljev:
- 200 g smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- 250 ml vrhnja za kuhanje (min. 20% masnoće)
Priprema kolača:
- Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Lim za pečenje namasti i po želji obloži papirom za pečenje.
- Datulje stavi u posudu i prelij kipućom vodom. Dodaj sodu bikarbonu i pusti da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi pa izmiješaj i malo zgnječi.
- U drugoj zdjeli pjenjačom umuti maslac i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Na kraju dodaj smjesu od datulja i sve lagano promiješaj. Smjesu izlij u pripremljeni kalup i peci u zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta dok ne porumeni.
Priprema toffee umaka:
- U loncu na srednje jakoj vatri otopi maslac i šećer uz stalno miješanje dok se šećer u potpunosti ne otopi.
- Dodaj vrhnje za kuhanje i sol te kuhaj još 5 do 10 minuta dok se umak ne zgusne i porumeni. Pečeni biskvit prelij umakom i posluži pripremljenu slasticu, piše Okusno.je.