403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
ZA LJUBITELJE KARAMELE

Princ William otkrio omiljeni desert Kate Middleton, donosimo recept

Princ William otkrio omiljeni desert Kate Middleton, donosimo recept
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako si u potrazi za novim slatkim receptom, predlažemo da isprobaš britanski desert koji voli princeza od Walesa

Tijekom posjeta kampusu Duchy College Stoke Climsland u Cornwallu, princ William posjetio je Sam's Bakery, kafić koji vode studenti. Princ je otkrio svoju ljubav prema čokoladi, a kuhar ga je iznenadio tradicionalnom čokoladnom tortom, koja je bila omiljena i kraljici Elizabeti II. Torta je pripremljena po istom receptu kao i ona s kraljevskog vjenčanja Williama i Kate 2011. godine.

Iako se njegova supruga Kate nije pridružila, princ je potvrdio da je njezina omiljena slastica ljepljivi toffee puding, popularan desert u Velikoj Britaniji koji se poslužuje s toplom vanilijom ili sladoledom. Ako voliš karamelu, ova slastica mogla bi postati tvoj novi favorit.

Sastojci:

225 g datulja bez koštica

1 čajna žličica sode bikarbone

175 ml kipuće vode

85 g rastopljenog maslaca

140 g smeđeg šećera

2 jaja

200 g brašna

1 žličica praška za pecivo

1 vanilin šećer

Sastojci za preljev:

200 g smeđeg šećera

100 g maslaca

prstohvat soli

250 ml vrhnja za kuhanje (min. 20% masnoće)

Priprema kolača:

Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Lim za pečenje namasti i po želji obloži papirom za pečenje.

Datulje stavi u posudu i prelij kipućom vodom. Dodaj sodu bikarbonu i pusti da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi pa izmiješaj i malo zgnječi.

U drugoj zdjeli pjenjačom umuti maslac i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Na kraju dodaj smjesu od datulja i sve lagano promiješaj. Smjesu izlij u pripremljeni kalup i peci u zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta dok ne porumeni.

Priprema toffee umaka:

U loncu na srednje jakoj vatri otopi maslac i šećer uz stalno miješanje dok se šećer u potpunosti ne otopi.

Dodaj vrhnje za kuhanje i sol te kuhaj još 5 do 10 minuta dok se umak ne zgusne i porumeni. Pečeni biskvit prelij umakom i posluži pripremljenu slasticu, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx