Gastro
LJUBAV NA PRVI GRIZ

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene čokoladnim namazom

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene  čokoladnim namazom
Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti

Dani su sve hladniji i najljepše je vrijeme provesti kod kuće, upaliti pećnicu i ispeći nešto jednostavno i ukusno. Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti. Posluži uz čašu mlijeka ili kakaa i ukusan doručak ili večera su spremni.

Sastojci:

500 g glatkog brašna

1 vrećica vanilin šećer

0,5 žličice soli

1,5 dl mlijeka

3 žlice šećera

42 g svježeg kvasca (1 kockica)

2 jaja

jaja

0,5 dl suncokretovog ulja

4 žlice čokoladnog namaza

Priprema:

Zagrij mlijeko dok ne postane mlako. U mlijeko razmrvi svježi kvasac, dodaj šećer i promiješaj. Ostavi da odstoji oko 5 minuta da se kvasac aktivira. Prosij brašno. Dodaj sol i vanilin šećer pa sve sjedini. Polako dodaj kvasac (mlijeko s kvascem), ulje i jaja. Zamijesi sastojke tako da dobiješ meku i elastičnu grudu tijesta. Ako se tijesto lijepi dodaj još malo brašna. Tijesto oblikuj u kuglu, pokrij naopako okrenutom posudom i ostavi da odstoji najmanje 40 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.

Dignuto tijesto uz pomoć valjka razvaljaj na oko 3 mm debljine. Obilno premaži namazom od čokolade (možeš koristiti lopaticu).

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene  čokoladnim namazom

Tijesto čvrsto zarolaj. Oštrim nožem izreži rolat na 12 jednakih dijelova. Jedan komad širok je oko dva prsta.

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene  čokoladnim namazom

Svaki dio pojedinačno stavi u kalup za muffine koji si prethodno namazala maslacem ili poprskala sprejom za mast. Pokrij krpom i ostavi na toplom 10 minuta.

Pužiće peci oko 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, piše Okusno.je

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene  čokoladnim namazom