
Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene čokoladnim namazom

Dani su sve hladniji i najljepše je vrijeme provesti kod kuće, upaliti pećnicu i ispeći nešto jednostavno i ukusno. Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti. Posluži uz čašu mlijeka ili kakaa i ukusan doručak ili večera su spremni.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
1 vrećica vanilin šećer
0,5 žličice soli
1,5 dl mlijeka
3 žlice šećera
42 g svježeg kvasca (1 kockica)
2 jaja
jaja
0,5 dl suncokretovog ulja
4 žlice čokoladnog namaza
Priprema:
Zagrij mlijeko dok ne postane mlako. U mlijeko razmrvi svježi kvasac, dodaj šećer i promiješaj. Ostavi da odstoji oko 5 minuta da se kvasac aktivira. Prosij brašno. Dodaj sol i vanilin šećer pa sve sjedini. Polako dodaj kvasac (mlijeko s kvascem), ulje i jaja. Zamijesi sastojke tako da dobiješ meku i elastičnu grudu tijesta. Ako se tijesto lijepi dodaj još malo brašna. Tijesto oblikuj u kuglu, pokrij naopako okrenutom posudom i ostavi da odstoji najmanje 40 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.
Dignuto tijesto uz pomoć valjka razvaljaj na oko 3 mm debljine. Obilno premaži namazom od čokolade (možeš koristiti lopaticu).
Tijesto čvrsto zarolaj. Oštrim nožem izreži rolat na 12 jednakih dijelova. Jedan komad širok je oko dva prsta.
Svaki dio pojedinačno stavi u kalup za muffine koji si prethodno namazala maslacem ili poprskala sprejom za mast. Pokrij krpom i ostavi na toplom 10 minuta.
Pužiće peci oko 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, piše Okusno.je

Prepoznajete li ga? Pogledajte kako danas izgleda zvijezda serije Inspektor Rex

Dosadilo vam je klasično vezanje bikinija, donosimo 5 ideja koje će uljepšati svaki outfit za plažu

Od balerinki do salonki: Najbolje cipele s ljetnih sniženja
