
Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene čokoladnim namazom

Dani su sve hladniji i najljepše je vrijeme provesti kod kuće, upaliti pećnicu i ispeći nešto jednostavno i ukusno. Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti. Posluži uz čašu mlijeka ili kakaa i ukusan doručak ili večera su spremni.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
1 vrećica vanilin šećer
0,5 žličice soli
1,5 dl mlijeka
3 žlice šećera
42 g svježeg kvasca (1 kockica)
2 jaja
jaja
0,5 dl suncokretovog ulja
4 žlice čokoladnog namaza
Priprema:
Zagrij mlijeko dok ne postane mlako. U mlijeko razmrvi svježi kvasac, dodaj šećer i promiješaj. Ostavi da odstoji oko 5 minuta da se kvasac aktivira. Prosij brašno. Dodaj sol i vanilin šećer pa sve sjedini. Polako dodaj kvasac (mlijeko s kvascem), ulje i jaja. Zamijesi sastojke tako da dobiješ meku i elastičnu grudu tijesta. Ako se tijesto lijepi dodaj još malo brašna. Tijesto oblikuj u kuglu, pokrij naopako okrenutom posudom i ostavi da odstoji najmanje 40 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.
Dignuto tijesto uz pomoć valjka razvaljaj na oko 3 mm debljine. Obilno premaži namazom od čokolade (možeš koristiti lopaticu).
Tijesto čvrsto zarolaj. Oštrim nožem izreži rolat na 12 jednakih dijelova. Jedan komad širok je oko dva prsta.
Svaki dio pojedinačno stavi u kalup za muffine koji si prethodno namazala maslacem ili poprskala sprejom za mast. Pokrij krpom i ostavi na toplom 10 minuta.
Pužiće peci oko 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, piše Okusno.je

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
