LJUBAV NA PRVI GRIZ

Recept u fotografijama za najmekše rolice punjene čokoladnim namazom

Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti

389d053bc1379976603f_63310647.jpg
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je

Dani su sve hladniji i najljepše je vrijeme provesti kod kuće, upaliti pećnicu i ispeći nešto jednostavno i ukusno. Čokoladne rolice izvrstan su izbor jer kombinacijom mekog, rahlog tijesta i nadjeva od čokolade jednostavno ne možeš pogriješiti. Posluži uz čašu mlijeka ili kakaa i ukusan doručak ili večera su spremni.

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica vanilin šećer
  • 0,5 žličice soli
  • 1,5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 42 g svježeg kvasca (1 kockica)
  • 2 jaja
  • jaja
  • 0,5 dl suncokretovog ulja
  • 4 žlice čokoladnog namaza

Priprema:

  • Zagrij mlijeko dok ne postane mlako. U mlijeko razmrvi svježi kvasac, dodaj šećer i promiješaj. Ostavi da odstoji oko 5 minuta da se kvasac aktivira. Prosij brašno. Dodaj sol i vanilin šećer pa sve sjedini. Polako dodaj kvasac (mlijeko s kvascem), ulje i jaja. Zamijesi sastojke tako da dobiješ meku i elastičnu grudu tijesta. Ako se tijesto lijepi dodaj još malo brašna. Tijesto oblikuj u kuglu, pokrij naopako okrenutom posudom i ostavi da odstoji najmanje 40 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Dignuto tijesto uz pomoć valjka razvaljaj na oko 3 mm debljine. Obilno premaži namazom od čokolade (možeš koristiti lopaticu).
Image
Foto: Sanja Sirk./Okusno.je
  • Tijesto čvrsto zarolaj. Oštrim nožem izreži rolat na 12 jednakih dijelova. Jedan komad širok je oko dva prsta.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Svaki dio pojedinačno stavi u kalup za muffine koji si prethodno namazala maslacem ili poprskala sprejom za mast. Pokrij krpom i ostavi na toplom 10 minuta.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Pužiće peci oko 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, piše Okusno.je
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
Image
OMILJENI DESERT

Recept u fotografijama za najbolju domaću štrudlu od jabuka