Krumpir salata je pravo otkriće kada tražimo ukusan i brz obrok, ali i idealan prilog koji se odlično slaže uz razna jela. Bilo da je pripremaš za obiteljski ručak, roštilj s prijateljima ili kao lagani obrok, krumpir salata je uvijek pun pogodak. Donosimo četiri različite varijante ovog popularnog jela, od klasične verzije koja nikada ne izlazi iz mode, do gurmanskih opcija s avokadom, dimljenim lososom i kiselim krastavcima. Svaka od njih donosi posebnu kombinaciju okusa koja će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Izaberi svoju omiljenu ili isprobaj sve – sigurno ćeš uživati.
Klasična krumpir salata
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 kuhana jaja
- 1 manji crveni luk
- 150 g kiselog vrhnja ili majoneze
- 1-2 žlice senfa
- Sol i papar po ukusu
- Peršin (po želji)
Priprema:
- Krumpir oguli i skuhaj u slanoj vodi dok ne omekša, zatim ga ohladi i nareži na kocke.
- Jaja skuhaj i nareži na male komadiće. Luk očisti i sitno nasjeckaj.
- U velikoj zdjeli pomiješaj krumpir, jaja, luk, vrhnje (ili majonezu) i senf.
- Posoli i popapri po ukusu. Po želji možeš dodati i nasjeckani peršin.
- Dobro promiješaj i ostavi u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja.
Krumpir salata s kiselim krastavcima
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 kisele krastavce
- 1 crvena paprika
- 1 manji crveni luk
- 3 žlice majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- Sol, papar i suhi začin po ukusu
Priprema:
- Krumpir oguli, skuhaj i nareži na kockice.
- Krastavce i crvenu papriku nasjeckaj na male komadiće.
- Luk sitno nasjeckaj. U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj majonezu i pavlaku, te začine po ukusu.
- Ohladi prije posluživanja.
Krumpir salata s avokadom
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 zreo avokado
- 1 crveni luk
- 1 manja limeta
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
Priprema:
- Krumpir skuhaj, oguli i nareži na kocke.
- Avokado nareži na male kockice i pospi sokom od limete da ne potamni.
- Luk sitno nasjeckaj.
- U zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj maslinovo ulje, sol i papar po ukusu.

Krumpir salata s dimljenim lososom
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 200 g dimljenog lososa
- 2 kuhana jaja
- 1 manji crveni luk
- 2 žlice kisele pavlake
- 1 žlica senfa
- Sok od 1 limuna
- Sol i papar
Priprema:
- Krumpir skuhaj, oguli i nareži na kocke.
- Dimljeni losos nareži na trakice.
- Jaja skuhaj i nareži na kolutove. Luk sitno nasjeckaj.
- U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke, dodaj pavlaku, senf i sok od limuna.
- Posoli i popapri po ukusu. Ohladi prije posluživanja.