
Recept u fotografijama za mekane noklice koje će obogatiti svaku juhu

Noklice ili žličnjaci su jedan od onih klasičnih i jednostavnih obroka koje su pravi
U pripremi noklica ključna je ravnoteža sastojaka i nekoliko jednostavnih trikova koji će ti omogućiti da budu savršene svaki put. Ako želiš naučiti kako pripremiti noklice koje se tope u ustima, slijedi ovaj recept i otkrij tajnu savršenih domaćih noklica.
Sastojci:
1 srednje veliko jaje
30 g maslaca
60 g pšenične krupice
1 prstohvat soli
naribani muškatni oraščić (po želji)
Priprema:
U posudu stavi jedno srednje veliko jaje i dobro ga izmiksaj vilicom ili ručnom metlicom. Zatim, uz stalno miješanje, polako dodaj otopljeni i ohlađeni maslac. Posoli po želji, a ako voliš, možeš dodati i malo naribanog muškatnog oraščića za dodatnu aromu. Nakon toga, postepeno dodaj pšeničnu krupicu, pazeći da se sve dobro poveže.
Kada smjesa postane srednje gusta, prestani miješati i pokrij posudu. Ostavi da odstoji oko 15 minuta.
Žličnjake možeš kuhati u posoljenoj vodi ili ih zakuhati direktno u juhi. Za savršen oblik, koristi dvije žlice za oblikovanje, no možeš se poslužiti i jednom žlicom koju prethodno namasti ili umoči u vruću vodu ili juhu. Svaku porciju smjese stavi u lagano prokuhanu tekućinu, a žličnjaci će se sami odvojiti od žlice čim dotaknu vruću tekućinu.
Kuhaj ih poklopljene 10 do 15 minuta, dok ne postanu mekani i napuhnuti. Pritom pazi da tekućina ne bude previše vruća, piše Okusno.je.

Kako ublažiti valunge u perimenopauzi: Vodič kroz prehranu i stil života

Tri bob frizure koje savršeno pristaju tankoj kosi

Ljeto u znaku lana: Prozračni i chic komadi za sve prigode
