
Zapečeni špecli sa sirom - brzi obrok za cijelu obitelj

Zapečeni špecli sa sirom savršeno su jelo za sve koji uživaju u domaćim i brzim obrocima. Rezanci s jajima, poznati u njemačkoj i austrijskoj kuhinji, iznimno su jednostavni za pripremiti, a kad ih obogatiš kremastim preljevom od jaja i mlijeka te pospeš otopljenim sirom, dobit ćeš pravo malo gurmansko uživanje. Idealne su za obiteljsku večeru ili ručak u kojem želiš uživati bez previše truda, a opet s puno okusa. Posluži ih uz laganu salatu ili kao prilog mesnim jelima.
Sastojci:
250 g brašna
2 jaja
Sol
200 ml vode (po potrebi više ili manje)
2 žličice ulja
Maslac za podmazivanje limenke
1 veliko jaje
200 ml mlijeka
100 g naribanog ementala
Sol i mljeveni papar
Postupak:
U posudi pomiješaj brašno, jaja, sol i toliko vode da dobiješ glatko, pomalo tekuće tijesto. Dodaj ulje i miješaj dok se u tijestu ne počnu pojavljivati mjehurići. Pokrij posudu i ostavi tijesto da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Na srednje jakoj vatri stavi lonac s posoljenom vodom.
Dok čekaš da voda zavrije, na vlažnu dasku za rezanje rasporedi dio tijesta za špecle, a zatim širokim nožem ili strugalicom strgaj tanke, duge špecle u vrelu vodu. Čim se špecli podignu na površinu, izvadit ćeš ih pomoću kuhače i prebaciti na cjedilo. Dobro ih isperi hladnom vodom i ocijedi.
Postupak ponovi s preostalim tijestom.
Kada je jelo gotovo, izvadi ga iz pećnice i poslužit na tanjure uz zdjelu svježe salate, piše Okusno.je.

Pametnije s vodom: 10 jednostavnih načina kako uštedjeti vodu u svom domu

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima
