403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
BOŽANSTVENI OKUS

Hrskav izvana, mekan iznutra: Trikovi za uvijek savršeno pečen krumpir

Hrskav izvana, mekan iznutra: Trikovi za uvijek savršeno pečen krumpir
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovaj način pripreme krumpira zaista je nešto posebno, a oduševit će te zlatno pečenom koricom i kremastom sredinom koja se topi u ustima

Nisi ljubitelj hrskavog krumpira iz friteze ili pećnice? Onda svakako isprobaj ovaj divan, zlatno pečeni krumpir preliven s pilećim temeljcem pečen u pećnici, koji je toliko mekan da se doslovno topi u ustima. Ovaj način pripreme pečenog krumpira zaista je nešto posebno. Oduševit će te zlatno pečenom koricom i kremastom sredinom koja se topi u ustima.

Krumpir pred kraj pečenja prelij pilećim temeljcem, što mu daje izvanredan okus. Najbolji rezultat ćeš postići ako koristiš domaći pileći temeljac, iako ga možeš zamijeniti i kupljenim temeljcem ili pilećom kockom. Vrlo je važno i da krumpir narežeš na približno jednake komade jer će tako svi krumpiri istovremeno biti termički obrađeni.

Sastojci:

1 kg krumpira iste veličine

pola žličice soli

mljeveni papar (po ukusu)

4 žlice otopljenog maslaca

svježi ili sušeni timijan (1 žličica svježeg ili 1/2 žličice sušenog)

240 ml pilećeg temeljca (za bezmesnu varijantu možete koristiti i povrtnu temeljac)

Priprema:

Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. U manjoj posudi pomiješaj otopljeni maslac, timijan, sol i mljeveni papar.

Krumpir operi i po potrebi oguli, zatim ga nareži na otprilike 1 cm debele kolute i stavi u veću posudu i prelij maslacem. Promiješaj tako da se komadi krumpira ravnomjerno začine i naulje.

Začinjene kolute krumpira ravnomjerno rasporedi na veći lim za pečenje. Stavi u pećnicu na 20 minuta. Krumpir okreni i peci još 15 minuta.

Lim za pečenje izvadi iz pećnice i ponovno okreni krumpir. Prelij ga temeljcem i ostavi da se peče još 15 minuta u zagrijanoj pećnici.

Gotov krumpir posluži na tanjurima. Prelij ga s eventualnim ostatkom umaka iz lima, a po vrhu po želji pospi još malo svježeg timijana ili nasjeckanog peršina, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx