Recepti
JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva - recept za sočno jelo

Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva - recept za sočno jelo
Ponekad samo želimo pojesti nešto sočno i toplo, a upravo je ovo jelo pravi comfort food

Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva s vrhnjem prava su poslastica koja će te zasititi okusom, ali će ti i uštedjeti vrijeme provedeno u kuhinji. Ovo jednostavno, a izuzetno ukusno jelo pruža savršenu ravnotežu između sočnog mesa i bogatog, aromatičnog umaka. Bez obzira jesi li ljubitelj brze večere ili želiš impresionirati goste na svečanoj večeri, svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva su idealan izbor. Posluženi uz pire krumpir, njoke, pečene krokete ili zdraviji prilog poput kvinoje ili kuhane riža, zasigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Pripremi ovu ukusnu kombinaciju koja će te oduševiti.

Sastojci:

1 žlica ulja

600 g svinjskog filea narezanog na medaljone debljine 1 cm

2 žlice maslaca

2 ljutike (ili polovica manje glavice luka)

250 g bijelih ili smeđih šampinjona

1 češanj češnjaka

pola žličice svježeg ili sušenog timijana

300 ml kokošjeg temeljca

100 ml vrhnja za kuhanje

1 žličica senfa (po želji)

Sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

Šampinjone očisti vlažnom krpom i odreži krajeve stabljika. Nareži ih na listiće, a manje šampinjone možeš razrezati na četvrtine. Medaljone posoli i popapri s obje strane. Ljutiku i češnjak oguli. Češnjak samo stisni, a ljutiku sitno nasjeckaj.

U velikoj tavi zagrij ulje. Kad se zagrije, stavi medaljone i prži ih 2-3 minute s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Posluži ih na toplom tanjuru, pokriji da ostanu topli. U istoj tavi otopi maslac. Kad se počne pjeniti, dodaj nasjeckanu ljutiku i prži dok ne postane staklasta. Dodaj šampinjone i prži ih dok ne postanu zlatno-smeđi i mekani. Posoli i pospi timijanom. Dodaj protisnuti češnjak i prži još minutu.

Dodaj kokošji temeljac i dobro ostruži dno tave kako bi uklonio sve karamelizirane komadiće. Umiješaj vrhnje za kuhanje i po želji senf. Vrati medaljone u tavu s njihovim sokovima, pokriji sve i pusti da kuha na umjerenoj vatri još 3-5 minuta, povremeno miješajući. Po potrebi, začini solju i paprom, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx