
Najbolje iz meksičke kuhinje: Imamo recept za enchilade s piletinom i grahom

Ako imaš ostatke pečene piletine u hladnjaku i ne znaš kako ih iskoristiti, imamo rješenje za tebe. Enchilade s piletinom i grahom su jednostavne za pripremu, a rezultat je neodoljivo ukusno jelo koje će osvojiti sve za stolom. Kombinacija sočne piletine, kremastog graha, začina i topljenog sira u mekanim tortiljama donosi pravi meksički doživljaj na tvoj tanjur. Osim što su jednostavne za pripremu, enchilade su idealne za obiteljski ručak ili večeru, a njihova bogata aroma i hrskava zapečena korica sigurno će te osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
2 žlice ulja
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žlica začinske mješavine za fajitas
500 g pečene piletine
1 konzerva crvenog ili smeđeg graha (400 g)
300 ml pasirane rajčice
Čili u prahu (po ukusu)
8 velikih pšeničnih tortilja
150 g naribanog sira (edamer, gauda, cheddar)
Priprema:
Luk i češnjak oguli te sitno nasjeckaj. Grah iz konzerve isperi pod tekućom vodom i dobro ocijedi. Pečenu piletinu nareži na manje komade.
U tavi zagrij ulje pa pirjaj luk dok ne postane staklast. Dodaj češnjak i začinsku mješavinu te kratko poprži, oko 1 minutu. Zatim umiješaj piletinu i grah. Ulij pasiranu rajčicu (nekoliko žlica ostavi sa strane za kasnije), začini čilijem po ukusu i sve dobro promiješaj. Kuhaj na umjerenoj vatri oko 10 minuta.
Pećnicu zagrij na 180 °C. Pripremljeni nadjev rasporedi po tortiljama, zarolaj ih i složi u posudu za pečenje. Prelij ih preostalom pasiranom rajčicom i pospi naribanim sirom. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđi i rastopljen.
Posluži tople enchilade uz svježu salatu po izboru i uživaj u ovom bogatom meksičkom specijalitetu, piše Okusno.je.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
