403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
ZA LJUBITELJE SLANOG

Recept za sočne zapečene palačinke punjene sirom i špinatom

Recept za sočne zapečene palačinke punjene sirom i špinatom
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovaj bezmesni ručak ili večera bit će pravi hit na stolu, a uz par jednostavnih koraka, možeš uživati u zdravom i ukusnom jelu

Palačinke su uvijek odličan izbor za brz i ukusan obrok, a uz malo kreativnosti, mogu postati pravi kulinarski užitak. Zapečene palačinke sa skutom i špinatom savršen su način kako iskoristiti palačinke i pretvoriti ih u složeniji, ali jednostavan obrok. Ovaj recept nudi savršenu kombinaciju bogatog okusa špinata, kremaste skute i nježnog tijesta palačinki. Ovaj bezmesni ručak ili večera bit će pravi hit na stolu, a uz par jednostavnih koraka, možeš uživati u zdravom i ukusnom jelu. Priprema ovog jela nije komplicirana i ne zahtijeva puno vremena.

Sastojci:

  • 4 palačinke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g svježeg špinata (možeš koristiti i zamrznuti)
  • 350 g pasirane rajčice
  • 250 g pasirane skute
  • 150 g mozzarelle
  • 25 g naribanog tvrdog sira
  • Sol i mljeveni papar po ukusu
  • Muškatni oraščić

Priprema:

Prvo, zagrij pećnicu na 200°C. Češnjak oguli i sitno nasjeckaj, a špinat operi, osuši i grubo nasjeckaj. U tavu ulij maslinovo ulje i na njemu kratko poprži polovicu češnjaka. Dodaj pasiranu rajčicu, promiješaj i kuhaj 10 minuta. Na kraju začini solju i paprom, te makni s vatre.

U drugoj tavi ulij maslinovo ulje i poprži ostatak češnjaka. Dodaj špinat i pirjaj 5 minuta dok ne omekša. U velikoj zdjeli pomiješaj skutu i dinstani špinat, te sve začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Rajčicu s umakom prelij u ovalnu posudu za pečenje (dimenzije 30 x 20 cm) ili odgovarajuću okruglu posudu. Svaku palačinku premaži četvrtinom smjese od skute, zamotaj je i nareži na šest koluta. Poredaj ih uspravno u posudu za pečenje. Na vrh rasporedi komadiće mozzarelle i pospi naribanim tvrdim sirom.

Jelo peci u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta, a prije posluživanja ostavi da odstoji 10 minuta. Posluži uz svježu salatu, piše Okusno.je.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx