

Povratak u svakodnevni ritam, znači da uvijek tražimo nešto jednostavno za jelo, a istovremeno ukusno. Donosimo ti recept za brzinski ručak koji ćeš pripremiti u svega 20 minuta. Riječ je o lososu s njokima u kremastom umaku i cherry rajčicama koje će dodati kiselkastu aromu jelu.
Sastojci:
500 g krumpirovih njoka
2 žlice maslinovog ulja
1 šaka cherry rajčica
2 češnja češnjaka
100 g dimljenog lososa
1 žličica suhog kopra
2 dl vrhnja za kuhanje
Sol i mljeveni papar (po ukusu)
Naribana korica naranče
Priprema:
Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju.Dok se njoki kuhaju, pripremi umak. U tavu dodaj maslinovo ulje i zagrij ga. Dodaj oprane cherry rajčice i prži ih na laganoj vatri dok ne omekšaju i počnu se raspadati, što će trajati oko 5 minuta.
Zatim dodaj nasjeckani češnjak i kratko prži dok ne zamiriše. Dimljenog lososa nareži na trakice i dodaj u tavu. Prži sve zajedno nekoliko minuta dok losos ne promijeni boju.Dodaj žličicu suhog kopra, prelij vrhnjem za kuhanje i dobro promiješaj. Kuhaj umak još minutu-dvije da se okusi prožmu, a zatim po želji dodaj sol i papar.
Ocijeđene njoke stavi u umak i lagano promiješaj tavu kako bi se umak dobro obložio oko njoka. Ako je umak pregust, dodaj malo vode u kojoj su se njoki kuhali; ako je prerijedak, pustite da se još kratko kuha.
Gotove njoke posluži na tanjure, naribaj malo korice naranče za svježinu, a po želji dodaj nekoliko kapi aromatičnog ulja poput narančinog, limunovog, čili ulja ili ulja od peršina. Ja sam koristila čili ulje za dodatnu aromu, piše Okusno.je.

Pistacija zelena je nova boja sezone – nježna, chic i savršena za ljeto

Silba: Otok pješaka, ljubavi i netaknute prirode

Horoskop za četvrtak: Bikovi će se nadmudrivati s nadređenima, u rakove će biti uprte sve oči
