SOČNA DELICIJA

Ručak brzo gotov: Pečeni svinjski file u medu i senfu

Sve što ti treba je pet sastojaka i malo više od pola sata vremena da bi uživala u sočnom i aromatičnom jelu

svinjetina
Foto: Shutterstock

Ovaj recept savršen je za sve koji žele uživati u sočnom mesu koje se topi u ustima, a istovremeno žele brzo i jednostavno pripremiti obrok za obitelj ili goste. Svinjetina u senfu i medu, uz nježno pečeni luk, daje nevjerojatan balans slatkoće i pikantnosti, dok timijan donosi svježinu i aromu koja upotpunjuje cijeli okus.

Sve što ti treba je pet sastojaka i malo više od pola sata vremena da bi uživala u sočnom i aromatičnom jelu, koje je idealno za sve prigode.

Sastojci:

  • 500 g svinjskog filea u komadu
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Nekoliko grančica svježeg timijana
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice meda
  • 1 luk

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200 °C. Operi svinjski file i temeljito osuši papirnatim ubrusima. Posoli i popapri. Skini listove timijana s grančica, sitno ih nasjeckaj i pomiješaj sa senfom i medom.
  • Oguli luk, prereži ga na pola i nareži na ploške. Stavi ga u nauljen lim za pečenje. Položi svinjski file na luk i premaži ga s pola marinade od senfa i meda.
  • Pokrij lim aluminijskom folijom i stavi ga u pećnicu na 25 minuta. Ukloni foliju,file premaži preostalom marinadom i uključi funkciju roštilja. Peci još 5 minuta, dok se ne stvori hrskava kora, a unutarnja temperatura mesa ne dostigne 65-70 °C.
  • Izvadi meso iz pećnice i ostavi da odstoji 10 minuta. Nareži ga na ploške debljine 1,5 cm i posluži preliveno s malo soka koji se nakupio tijekom pečenja, piše Okusno.je.

Image
JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Svinjski medaljoni u kremastom umaku od gljiva - recept za sočno jelo