
Ručak brzo gotov: Pečeni svinjski file u medu i senfu

Ovaj recept savršen je za sve koji žele uživati u sočnom mesu koje se topi u ustima, a istovremeno žele brzo i jednostavno pripremiti obrok za obitelj ili goste. Svinjetina u senfu i medu, uz nježno pečeni luk, daje nevjerojatan balans slatkoće i pikantnosti, dok timijan donosi svježinu i aromu koja upotpunjuje cijeli okus.
Sve što ti treba je pet sastojaka i malo više od pola sata vremena da bi uživala u sočnom i aromatičnom jelu, koje je idealno za sve prigode.
Sastojci:
500 g svinjskog filea u komadu
Sol i svježe mljeveni papar
Nekoliko grančica svježeg timijana
2 žlice senfa
2 žlice meda
1 luk
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 °C. Operi svinjski file i temeljito osuši papirnatim ubrusima. Posoli i popapri. Skini listove timijana s grančica, sitno ih nasjeckaj i pomiješaj sa senfom i medom.
Oguli luk, prereži ga na pola i nareži na ploške. Stavi ga u nauljen lim za pečenje. Položi svinjski file na luk i premaži ga s pola marinade od senfa i meda.
Pokrij lim aluminijskom folijom i stavi ga u pećnicu na 25 minuta. Ukloni foliju,file premaži preostalom marinadom i uključi funkciju roštilja. Peci još 5 minuta, dok se ne stvori hrskava kora, a unutarnja temperatura mesa ne dostigne 65-70 °C.
Izvadi meso iz pećnice i ostavi da odstoji 10 minuta. Nareži ga na ploške debljine 1,5 cm i posluži preliveno s malo soka koji se nakupio tijekom pečenja, piše Okusno.je.
Horoskop za nedjelju: Bikovi birajte riječi, Bliznace će mučiti čežnje

U zagrebačkom HNK-u Ana Radišić obilježila pet godina podcasta i predstavila svoju prvu knjigu

Zagrebačka špica: Ljeto je stiglo, a s njim i nepogrešiv stil Zagrepčanki
