
Ručak brzo gotov: Pečeni svinjski file u medu i senfu

Ovaj recept savršen je za sve koji žele uživati u sočnom mesu koje se topi u ustima, a istovremeno žele brzo i jednostavno pripremiti obrok za obitelj ili goste. Svinjetina u senfu i medu, uz nježno pečeni luk, daje nevjerojatan balans slatkoće i pikantnosti, dok timijan donosi svježinu i aromu koja upotpunjuje cijeli okus.
Sve što ti treba je pet sastojaka i malo više od pola sata vremena da bi uživala u sočnom i aromatičnom jelu, koje je idealno za sve prigode.
Sastojci:
500 g svinjskog filea u komadu
Sol i svježe mljeveni papar
Nekoliko grančica svježeg timijana
2 žlice senfa
2 žlice meda
1 luk
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 °C. Operi svinjski file i temeljito osuši papirnatim ubrusima. Posoli i popapri. Skini listove timijana s grančica, sitno ih nasjeckaj i pomiješaj sa senfom i medom.
Oguli luk, prereži ga na pola i nareži na ploške. Stavi ga u nauljen lim za pečenje. Položi svinjski file na luk i premaži ga s pola marinade od senfa i meda.
Pokrij lim aluminijskom folijom i stavi ga u pećnicu na 25 minuta. Ukloni foliju,file premaži preostalom marinadom i uključi funkciju roštilja. Peci još 5 minuta, dok se ne stvori hrskava kora, a unutarnja temperatura mesa ne dostigne 65-70 °C.
Izvadi meso iz pećnice i ostavi da odstoji 10 minuta. Nareži ga na ploške debljine 1,5 cm i posluži preliveno s malo soka koji se nakupio tijekom pečenja, piše Okusno.je.

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime

Tri savršena recepta za mekane cimet rolice
