Ovaj recept savršen je za sve koji žele uživati u sočnom mesu koje se topi u ustima, a istovremeno žele brzo i jednostavno pripremiti obrok za obitelj ili goste. Svinjetina u senfu i medu, uz nježno pečeni luk, daje nevjerojatan balans slatkoće i pikantnosti, dok timijan donosi svježinu i aromu koja upotpunjuje cijeli okus.
Sve što ti treba je pet sastojaka i malo više od pola sata vremena da bi uživala u sočnom i aromatičnom jelu, koje je idealno za sve prigode.
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea u komadu
- Sol i svježe mljeveni papar
- Nekoliko grančica svježeg timijana
- 2 žlice senfa
- 2 žlice meda
- 1 luk
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 °C. Operi svinjski file i temeljito osuši papirnatim ubrusima. Posoli i popapri. Skini listove timijana s grančica, sitno ih nasjeckaj i pomiješaj sa senfom i medom.
- Oguli luk, prereži ga na pola i nareži na ploške. Stavi ga u nauljen lim za pečenje. Položi svinjski file na luk i premaži ga s pola marinade od senfa i meda.
- Pokrij lim aluminijskom folijom i stavi ga u pećnicu na 25 minuta. Ukloni foliju,file premaži preostalom marinadom i uključi funkciju roštilja. Peci još 5 minuta, dok se ne stvori hrskava kora, a unutarnja temperatura mesa ne dostigne 65-70 °C.
- Izvadi meso iz pećnice i ostavi da odstoji 10 minuta. Nareži ga na ploške debljine 1,5 cm i posluži preliveno s malo soka koji se nakupio tijekom pečenja, piše Okusno.je.