Recepti
SAVRŠEN PRILOG

Hrskavi užitak: Imamo recept za ukusnu pohanu cvjetaču

Hrskavi užitak: Imamo recept za ukusnu pohanu cvjetaču
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pohanu cvjetaču možeš poslužiti s laganom salatom od povrća, a ovo jelo će biti prava zvijezda tvojeg stola

Pohana cvjetača je savršen spoj zdravlja, okusa i hrskavosti, idealan za sve one koji žele uživati u laganim i hranjivim obrocima. Iako možda zvuči kao klasičan prilog, ova cvjetača donosi potpuno novu dimenziju u svakodnevnu kuhinju. Bilo da je poslužuješ kao lagani obrok ili kao savršen dodatak glavnim jelima, ovo jelo te neće razočarati. Za one koji žele malo više začina, mogu dodati i mljevenu papriku, origano ili čak malo čilija za laganu pikantnost.

Također, pohanu cvjetaču možeš poslužiti s laganom salatom od povrća, a ovo jelo će biti prava zvijezda tvojeg stola. Osim toga, lako je prilagoditi različitim dijetama - može se poslužiti kao vegetarijanski obrok ili kao prilog uz meso i ribe.

Sastojci:

1 glavica cvjetače (izaberi manju, čvrstu cvjetaču)

2 jaja

100 g brašna

100 g krušnih mrvica

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1/2 žličice češnjaka u prahu (po želji za dodatni okus)

Ulje za prženje (preporučuje se suncokretovo ili maslinovo ulje)

Priprema:

Prvo, dobro operi cvjetaču i izreži ju na manje cvjetove. Stavi ih u kipuću, posoljenu vodu i kuhaj oko 5-7 minuta dok ne postanu mekani, ali i dalje čvrsti. Ako želiš da zadrže svoju teksturu i boju, možeš ih staviti u ledenu vodu odmah nakon kuhanja.

Svaki cvijet cvjetače prvo uvaljaj u brašno, potom umoči u jaja, a zatim dobro uvaljaj u krušne mrvice. Sloj krušnih mrvica daje savršenu hrskavost koju svi obožavamo.

U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje dovoljno vruće, pažljivo stavi pohane cvjetove cvjetače u tavu i prži ih 2-3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Nakon prženja, izvadi cvjetaču iz tave i stavi na papirnate ubruse da se ocijedi od viška ulja. Posluži odmah dok je još vruća i hrskava, uz lagani umak od jogurta, tzatziki ili čak neki umak na bazi sira.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx