
Hrskavi užitak: Imamo recept za ukusnu pohanu cvjetaču

Pohana cvjetača je savršen spoj zdravlja, okusa i hrskavosti, idealan za sve one koji žele uživati u laganim i hranjivim obrocima. Iako možda zvuči kao klasičan prilog, ova cvjetača donosi potpuno novu dimenziju u svakodnevnu kuhinju. Bilo da je poslužuješ kao lagani obrok ili kao savršen dodatak glavnim jelima, ovo jelo te neće razočarati. Za one koji žele malo više začina, mogu dodati i mljevenu papriku, origano ili čak malo čilija za laganu pikantnost.
Također, pohanu cvjetaču možeš poslužiti s laganom salatom od povrća, a ovo jelo će biti prava zvijezda tvojeg stola. Osim toga, lako je prilagoditi različitim dijetama - može se poslužiti kao vegetarijanski obrok ili kao prilog uz meso i ribe.
1 glavica cvjetače (izaberi manju, čvrstu cvjetaču)
2 jaja
100 g brašna
100 g krušnih mrvica
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice češnjaka u prahu (po želji za dodatni okus)
Ulje za prženje (preporučuje se suncokretovo ili maslinovo ulje)
Priprema:
Prvo, dobro operi cvjetaču i izreži ju na manje cvjetove. Stavi ih u kipuću, posoljenu vodu i kuhaj oko 5-7 minuta dok ne postanu mekani, ali i dalje čvrsti. Ako želiš da zadrže svoju teksturu i boju, možeš ih staviti u ledenu vodu odmah nakon kuhanja.
Svaki cvijet cvjetače prvo uvaljaj u brašno, potom umoči u jaja, a zatim dobro uvaljaj u krušne mrvice. Sloj krušnih mrvica daje savršenu hrskavost koju svi obožavamo.
U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje dovoljno vruće, pažljivo stavi pohane cvjetove cvjetače u tavu i prži ih 2-3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Nakon prženja, izvadi cvjetaču iz tave i stavi na papirnate ubruse da se ocijedi od viška ulja. Posluži odmah dok je još vruća i hrskava, uz lagani umak od jogurta, tzatziki ili čak neki umak na bazi sira.

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
