NEODOLJIV MIRIS

Recept u fotografijama za mirisne kolačiće s marmeladom od mandarina

Priprema ovih kolačića je jednostavna, a zbog njih ćeš još više zavoljeti mandarine

fdce0b901ff16a117cb1_62866079.jpg
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je

Ima li išta bolje od mirisnih kolačića čija će aroma ispuniti cijeli tvoj dom? Donosimo ti recept za kolačiće s domaćom marmeladom od mandarina. Savršeni su za dijeljenje s tvojim najmilijima ili kao slatki i originalni poklon. Osim božanstvenog okusa, veselit će te i njihova priprema.

Sastojci:

  • 250 g maslaca (sobna temperatura)
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica naribane mandarine
  • 1 prstohvat soli
  • 300 g glatkog brašna
  • šećer u prahu za posipanje

Marmelada:

  • 500 g mandarina
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera

Priprema:

  • Maslac, obični i vanilin šećer stavi u posudu i miješaj mikserom najmanje 15 minuta, dok ne dobiješ laganu i gustu smjesu. Dodaj žumanjke, sol i naribanu koricu mandarine. Miješaj da se sastojci povežu.
  • Postupno dodaj brašno, kako bi dobila mekano i glatko tijesto koje se ne lijepi. Od tijesta oblikuj kuglice veličine oraha i stavi ih na lim obložen papirom za pečenje. Između njih ostavi barem 5 centimetara razmaka. U sredini svake kuglice napravi udubinu drškom kuhače, kao što je prikazano na donjoj slici.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Kuglice malo spljošti, a udubine po želji također malo povećaj (možeš si pomoći drškom kuhače ili prstom). Tako će se tijekom pečenja dovoljno raširiti da ih napunimo marmeladom.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Kolačiće peci na 180 stupnjeva od 12 do 15 minuta. Kada su pečeni, ostavi ih da se potpuno ohlade. Ohlađene kolačiće posipaj šećerom u prahu i puni marmeladom.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je
  • Marmeladu pripremaš tako da mandarine oguliš i očistiš od bijelih niti. Nareži ih na komade, stavi u lonac s debelim dnom i dodaj vanilin i običan šećer. Kuhaj otprilike 10 minuta, a zatim makni s vatre.
  • Kuhane mandarine prebaci u sjeckalicu i miksaj na najvećoj brzini u glatku kremu. Vrati ih u lonac i kuhaj do željene gustoće. Pripremljenu marmeladu makni s vatre i ostavi da se ohladi.
  • Kada je marmelada još mlaka, stavljamo je u kolačiće. Također možeš koristiti i slastičarsku vrećicu. Pripremljene kolačiće složi na lijep tanjur ili pladanj i posluži, piše Okusno.je.
Image
Foto: Sanja Sirk/Okusno.je

Image
SVI IH VOLE

Recept za fine i mekane palačinke s jabukama