Gastro
SVI IH VOLE

Recept za fine i mekane palačinke s jabukama

Recept za fine i mekane palačinke s jabukama
Priprema traje svega 25 minuta, a palačinke su savršene za doručak, užinu ili desert

Svi volimo palačinke, a sada će uživanje u njima biti lakše nego ikad! Ovaj recept kombinira jogurt i jabuke- sastojke koje sigurno imaš kod kuće. Rezultat koji ćeš dobiti ovim receptom su nevjerojtano rahle i sočne palačinke koje će oduševiti tvoje okusne pupoljke. Priprema traje svega 25 minuta, a palačinke su savršene za doručak, užinu ili desert. U nastavku otkrij kako brzo i jednostavno možeš pripremiti ovu slasticu.

Sastojci:

2 velika jaja

250 g grčkog jogurta

1 žličica arome od vanilije

240 ml mlijeka

150 g brašna

pola žličice mljevenog cimeta

1 prstohvat soli

2 žlice šećera

1 žličica praška za pecivo

2 srednje velike jabuke

ulje za pečenje palačinki

maslac za premazivanje palačinki (po želji)

Priprema:

U veću posudu redoslijedom dodaj: jaja, jogurt, vaniliju, mlijeko, brašno, mljeveni cimet, sol, šećer i prašak za pecivo. Sastojke kratko promiješaj ručnom pjenjačom ili električnim mikserom kako bis dobila ujednačenu smjesu. Nema potrebe miješati predugo, smjesa ne mora biti potpuno glatka i mogu se pojaviti manje grudice. Ako je smjesa pregusta, dodaj još malo mlijeka, a ako je previše rijetka, dodaj još malo brašna.

Jabuke operi i po želji ih oguli. Naribaj na ribež i umiješaj u pripremljenu smjesu.

Zagrij veliku tavu s malo ulja (otprilike 1 žlica) na srednje jakoj temperaturi. U zagrijanu tavu dodaj malo pripremljene smjese (za jednu palačinku koristi žlicu smjese) i lagano ih spljošti sa žlicom kako bi izgledale poput malih, okruglih palačinki.

Palačinke peci na srednjoj temperaturi dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, a dno ravnomjerno zapečeno. Zatim ih pažljivo okreni lopaticom i kad postanu zlatno smeđe peci s druge strane. Pečene palačinke ukloni sa tave i stavi na tanjur. Po želji ih premaži maslacem i pokrij.

Postupak ponavljaj dok ne potrošiš cijelu smjesu. Tijekom pečenja po potrebi dodaj ulje u tavu. Pripremljene palačinke po želji pospi šećerom u prahu prije posluživanja, piše Okusno.je.