Svi volimo palačinke, a sada će uživanje u njima biti lakše nego ikad! Ovaj recept kombinira jogurt i jabuke- sastojke koje sigurno imaš kod kuće. Rezultat koji ćeš dobiti ovim receptom su nevjerojtano rahle i sočne palačinke koje će oduševiti tvoje okusne pupoljke. Priprema traje svega 25 minuta, a palačinke su savršene za doručak, užinu ili desert. U nastavku otkrij kako brzo i jednostavno možeš pripremiti ovu slasticu.
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 250 g grčkog jogurta
- 1 žličica arome od vanilije
- 240 ml mlijeka
- 150 g brašna
- pola žličice mljevenog cimeta
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 srednje velike jabuke
- ulje za pečenje palačinki
- maslac za premazivanje palačinki (po želji)
Priprema:
- U veću posudu redoslijedom dodaj: jaja, jogurt, vaniliju, mlijeko, brašno, mljeveni cimet, sol, šećer i prašak za pecivo. Sastojke kratko promiješaj ručnom pjenjačom ili električnim mikserom kako bis dobila ujednačenu smjesu. Nema potrebe miješati predugo, smjesa ne mora biti potpuno glatka i mogu se pojaviti manje grudice. Ako je smjesa pregusta, dodaj još malo mlijeka, a ako je previše rijetka, dodaj još malo brašna.
- Jabuke operi i po želji ih oguli. Naribaj na ribež i umiješaj u pripremljenu smjesu.
- Zagrij veliku tavu s malo ulja (otprilike 1 žlica) na srednje jakoj temperaturi. U zagrijanu tavu dodaj malo pripremljene smjese (za jednu palačinku koristi žlicu smjese) i lagano ih spljošti sa žlicom kako bi izgledale poput malih, okruglih palačinki.
- Palačinke peci na srednjoj temperaturi dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, a dno ravnomjerno zapečeno. Zatim ih pažljivo okreni lopaticom i kad postanu zlatno smeđe peci s druge strane. Pečene palačinke ukloni sa tave i stavi na tanjur. Po želji ih premaži maslacem i pokrij.
- Postupak ponavljaj dok ne potrošiš cijelu smjesu. Tijekom pečenja po potrebi dodaj ulje u tavu. Pripremljene palačinke po želji pospi šećerom u prahu prije posluživanja, piše Okusno.je.