SUPER RECEPT

Savršena kombinacija: Oslić pohan u pivskom tijestu

Oslić pripremljen u pivskom tijestu je vrlo sočno jelo, odlično pristaje uz različite umake, a jednostavno se priprema

riba
Foto: Profimedia

Pohana riba je obrok koji svi obožavaju, a posebno je popularnom svaki petak. Tadicionalno je najpoznatiji u Velikoj Britaniji, no korijeni ovog jela sežu do kolonijalne Australije. Britanci ga jedu s prženim krumpirićima (chips) i octom, a jedan od najvažnijih sastojaka recepta koji donosimo je pivo.

Sastojci:

  • 4 fileta oslića
  • 0,5 žličice soli
  • 2 prstohvata mljevenog papra
  • 1 limun
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 250 ml piva
  • ulje za prženje

Priprema:

  • Filete oslića operite i temeljito osušite papirnatim ubrusima. Limun prerežite na pola; jednu polovicu iscijedite, a drugu narežite na kriške. Filete posolite, popaprite i prelijte limunovim sokom te ostavite da se mariniraju dok pripremate tijesto.
  • Prosijte brašno u zdjeli i u sredini napravite udubljenje, u koje dodajte jaje i prstohvat soli. Počnite miješati pjenjačom i postupno ulijevajte pivo. Smjesa treba biti glatka i nešto gušća od one za palačinke.
  • Zagrijte duboku tavu s uljem. Osušite filete oslića, umočite ih u tijesto i pržite ih u vrućem ulju na srednjoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi.
  • Ocijeđene filete poslužite s kriškama limuna i prilogom po izboru, piše Okusno.je

Dobar tek!

Image
RECEPT U SLIKAMA

Omiljena riba: Oslić s krumpirom i povrćem iz pećnice