Recepti
SUPER RECEPT

Savršena kombinacija: Oslić pohan u pivskom tijestu

Savršena kombinacija: Oslić pohan u pivskom tijestu
Oslić pripremljen u pivskom tijestu je vrlo sočno jelo, odlično pristaje uz različite umake, a jednostavno se priprema

Pohana riba je obrok koji svi obožavaju, a posebno je popularnom svaki petak. Tadicionalno je najpoznatiji u Velikoj Britaniji, no korijeni ovog jela sežu do kolonijalne Australije. Britanci ga jedu s prženim krumpirićima (chips) i octom, a jedan od najvažnijih sastojaka recepta koji donosimo je pivo.

Sastojci:

4 fileta oslića

0,5 žličice soli

2 prstohvata mljevenog papra

1 limun

200 g pšeničnog brašna

1 jaje

250 ml piva

ulje za prženje

Priprema:

Filete oslića operite i temeljito osušite papirnatim ubrusima. Limun prerežite na pola; jednu polovicu iscijedite, a drugu narežite na kriške. Filete posolite, popaprite i prelijte limunovim sokom te ostavite da se mariniraju dok pripremate tijesto.

Prosijte brašno u zdjeli i u sredini napravite udubljenje, u koje dodajte jaje i prstohvat soli. Počnite miješati pjenjačom i postupno ulijevajte pivo. Smjesa treba biti glatka i nešto gušća od one za palačinke.

Zagrijte duboku tavu s uljem. Osušite filete oslića, umočite ih u tijesto i pržite ih u vrućem ulju na srednjoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi.

Ocijeđene filete poslužite s kriškama limuna i prilogom po izboru, piše Okusno.je

Dobar tek!