
Savršena kombinacija: Oslić pohan u pivskom tijestu

Pohana riba je obrok koji svi obožavaju, a posebno je popularnom svaki petak. Tadicionalno je najpoznatiji u Velikoj Britaniji, no korijeni ovog jela sežu do kolonijalne Australije. Britanci ga jedu s prženim krumpirićima (chips) i octom, a jedan od najvažnijih sastojaka recepta koji donosimo je pivo.
Sastojci:
4 fileta oslića
0,5 žličice soli
2 prstohvata mljevenog papra
1 limun
200 g pšeničnog brašna
1 jaje
250 ml piva
ulje za prženje
Priprema:
Filete oslića operite i temeljito osušite papirnatim ubrusima. Limun prerežite na pola; jednu polovicu iscijedite, a drugu narežite na kriške. Filete posolite, popaprite i prelijte limunovim sokom te ostavite da se mariniraju dok pripremate tijesto.
Prosijte brašno u zdjeli i u sredini napravite udubljenje, u koje dodajte jaje i prstohvat soli. Počnite miješati pjenjačom i postupno ulijevajte pivo. Smjesa treba biti glatka i nešto gušća od one za palačinke.
Zagrijte duboku tavu s uljem. Osušite filete oslića, umočite ih u tijesto i pržite ih u vrućem ulju na srednjoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi.
Ocijeđene filete poslužite s kriškama limuna i prilogom po izboru, piše Okusno.je
Dobar tek!

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
