Pohanje fileta oslića popularan je način pripreme ove ribe. No, zašto ga ne bismo pripremili na malo drugačiji način? Otkrit ćemo ti izvrsnu ideju za brzo, jednostavno, zdravo i ukusno jelo iz pećnice koje će se sigurno često naći na tvojem jelovniku. Možeš koristiti svježe ili zamrznute filete oslića koje prije pripreme treba odmrznuti i narezati na proizvoljno velike komade. Tvoj će ručak biti gotov u manje od sat vremena.
Sastojci za 4 osobe
- 500 g fileta oslića
- 800 g krumpira
- 1 veliki crveni luk
- 1 crvena paprika
- polovica manje hokaido bundeve
- 3 češnja češnjaka
- 1 limun
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko kockica maslaca
- svježi peršin za posluživanje
Postupak korak po korak
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Krumpir po želji oguli i nareži na tanje kolutove. Luk nareži na malo deblje kriške, papriku na trake, a bundevu na kocke.
- Sve povrće stavi u lim za pečenje, pokapaj maslinovim uljem, posoli i promiješaj. Stavi u pećnicu na 25 minuta.
- Za to vrijeme posoli i naulji filete oslića. Češnjak nareži na tanke kriške, a limun na kolutove.
- Filete rasporedi po povrću, po vrhu rasporedi kockice maslaca, kriške češnjaka i kolutove limuna.
- Temperaturu smanji na 180 stupnjeva i sve zajedno peci još 10 do 15 minuta. Posluži sa svježim peršinom, piše okusno.je.