
Omiljena riba: Oslić s krumpirom i povrćem iz pećnice

Pohanje fileta oslića popularan je način pripreme ove ribe. No, zašto ga ne bismo pripremili na malo drugačiji način? Otkrit ćemo ti izvrsnu ideju za brzo, jednostavno, zdravo i ukusno jelo iz pećnice koje će se sigurno često naći na tvojem jelovniku. Možeš koristiti svježe ili zamrznute filete oslića koje prije pripreme treba odmrznuti i narezati na proizvoljno velike komade. Tvoj će ručak biti gotov u manje od sat vremena.
Sastojci za 4 osobe
500 g fileta oslića
800 g krumpira
1 veliki crveni luk
1 crvena paprika
polovica manje hokaido bundeve
3 češnja češnjaka
1 limun
maslinovo ulje
sol
nekoliko kockica maslaca
svježi peršin za posluživanje
Postupak korak po korak
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
Krumpir po želji oguli i nareži na tanje kolutove. Luk nareži na malo deblje kriške, papriku na trake, a bundevu na kocke.
Sve povrće stavi u lim za pečenje, pokapaj maslinovim uljem, posoli i promiješaj. Stavi u pećnicu na 25 minuta.
Za to vrijeme posoli i naulji filete oslića. Češnjak nareži na tanke kriške, a limun na kolutove.
Filete rasporedi po povrću, po vrhu rasporedi kockice maslaca, kriške češnjaka i kolutove limuna.
Temperaturu smanji na 180 stupnjeva i sve zajedno peci još 10 do 15 minuta. Posluži sa svježim peršinom, piše okusno.je.

Ljepota dolazi iznutra: Najvažniji vitamini za kožu

Uvijek šarmantne i u trendu: Najljepše balerinke za ljetne dane

Najtrendi pedikure za ljeto 2025. koje obožavaju i slavne žene
