403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
SVESTRANA I ZDRAVA NAMIRNICA

Nova zvijezda kuhinje: Ječam u 3 jednostavna i fina recepta

Nova zvijezda kuhinje: Ječam u 3  jednostavna i fina recepta
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Uz dobru ideju i prstohvat začina, ječam može postati tvoja nova omiljena baza za obroke – od doručka do večere

Ako ti je ječam do sada bio tek dosadna siva kaša iz osnovne škole – vrijeme je da ga pogledaš drugim očima. Ova drevna žitarica, koja se koristi već tisućama godina, pravi je skriveni dragulj zdravlja i okusa. Bogat vlaknima, vitaminima i mineralima, ječam je poznat po svojoj sposobnosti da poboljša probavu, snizi kolesterol i dugo te drži sitim – bez naglog pada energije.

Ječam nije samo zdrav – već i svestran. Bilo da voliš gusti ručak na žlicu, hladnu salatu, hranjivi doručak ili čak desert – postoji ječam recept za tebe.

Zašto volimo ječam?

Sadrži beta-glukan – vlakno koje pomaže u snižavanju kolesterola

Spori ugljikohidrati – odličan za ravnotežu šećera u krvi

Pristupačan, jednostavan za pripremu i odlično se slaže s gotovo svim okusima

Zasitna, ali lagana opcija za svakodnevne obroke

Kremasti rižoto od ječma s gljivama i parmezanom

Sastojci:

150 g ječma

250 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače)

1 manji luk

1 režanj češnjaka

Maslac ili maslinovo ulje

Povrtni temeljac

Naribani parmezan

Svježi peršin, sol, papar

Priprema:

Na maslacu preprži luk i češnjak, dodaj narezane gljive.

Dodaj ječam i lagano tostiraj minutu-dvije.

Postupno dolijevaj temeljac i miješaj, kao da radiš klasični rižoto.

Kad je ječam kuhan (oko 30 min), umiješaj parmezan i začine. Posluži toplo, posipano peršinom.

Hladna salata od ječma s povrćem i feta sirom

Sastojci:

Skuhani ječam (ohlađen)

Cherry rajčice

Krastavac

Feta sir

Crvene paprike ili kukuruz

Maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar

Svježi bosiljak ili peršin

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke.

Začini limunom, uljem i začinima.

Serviraj hladno – idealno za ljetne dane!

Nova zvijezda kuhinje: Ječam u 3  jednostavna i fina recepta

Popečci od ječma i tikvica

Sastojci:

150 g kuhanog ječma

1 manja tikvica (naribana i ocijeđena)

1 jaje

Malo naribanog sira (parmezan ili cheddar)

Začini: sol, papar, suhi kopar ili bosiljak

Po želji: malo brašna ili krušnih mrvica

Priprema:

Sve sastojke pomiješaj u kompaktnu smjesu.

Oblikuj popečke i peci ih na malo ulja dok ne postanu zlatni.

Odlični uz grčki jogurt ili kao prilog.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx