403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
LJUBAV NA PRVI GRIZ

Egzotika na tanjuru: Recept za kremasti pileći curry s indijskim oraščićima

Egzotika na tanjuru: Recept za kremasti pileći curry s indijskim oraščićima
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Brz, jednostavan i nevjerojatno ukusan – idealan za ručak ili večeru koji će oduševiti vaše nepce

Ako voliš bogate, kremaste i mirisne začinjene okuse, ovaj pileći curry osvojit će te na prvi zalogaj. Zahvaljujući kombinaciji kokosovog mlijeka, crvene curry paste i hrskavih indijskih oraščića, svako jelo postaje prava egzotična poslastica. Ovaj recept donosi savršenu ravnotežu slatkoće, ljutine i kiselkastih nota, a najbolje ga je poslužiti uz kuhanu rižu ili tople, domaće naan kruščiće. Bilo da ga pripremaš za brzi ručak ili ukusnu večeru, ovo jelo će vas ugrijati i pružiti osjećaj pravog uživanja u hrani.

Sastojci:

3 žlice ulja (kokosovo, maslinovo ili suncokretovo)

pola glavice luka

1 žlica svježe naribanog đumbira

2-3 češnja češnjaka

2-3 žlice crvene curry paste

500 g pilećeg mesa bez kosti i kože (prsa ili zabatci)

1 crvena paprika

Sol i svježe mljeveni papar (po ukusu)

1 konzerva (400 ml) kokosovog mlijeka

1 žlica soka limete

1-2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera (po ukusu)

60 g prženih, neslanih indijskih oraščića

Priprema:

Oguli i sitno nasjeckaj luk i češnjak. Operi i očisti papriku, pa je nareži na tanke trake ili kockice. Oguli đumbir i naribaj ga. Pileće meso nareži na komade veličine zalogaja. U dubokoj tavi ili woku zagrij 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i pirjaj ga 3-5 minuta, dok ne postane staklast. Umiješaj naribani đumbir i nasjeckani češnjak te prži dok ne zamirišu.

Smanji vatru i dodaj crvenu curry pastu, zatim sve zajedno prži 2-3 minute, uz neprestano miješanje, kako bi začini pustili aromu.

Pojačaj vatru na srednju jačinu. Dodaj preostalu 1 žlicu ulja i pileće meso. Prži ga 2-4 minute, dok lagano ne porumeni.

Dodaj nasjeckanu papriku i nastavi pirjati 4-5 minuta, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri po ukusu.Ulij kokosovo mlijeko i sok limete. Dodaj šećer i dobro promiješaj.

Ostavi da lagano krčka 15-20 minuta, dok se umak ne zgusne, a meso potpuno skuha. Umiješaj pržene indijske oraščiće i po potrebi dodatno začini.

Posluži vruće uz kuhani rižu ili naan kruh, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx