Ukusni ručak koji će oduševiti cijelu obitelj - i to i izgledom, i okusom. Hrskava kožica skriva mekano i sočno meso, a dodatak riže osigurava savršenu kombinaciju proteina i ugljikohidrata.
Sastojci za 4 osobe
- 4 pileća batka
- malo povrtnog temeljca (mrkva, poriluk, celer, peršin)
- nekoliko zrna papra
- sol (po želji)
- 1 lovorov list
- 2 žlice ulja
- 2 manje mrkve
- 2 režnja češnjaka
- 2 manje glavice luka
- 2 žlice pasirane rajčice
- 1 žlica začinske mješavine
- 400 grama riže
Postupak korak po korak
- Pileći batci, povrtni temeljac, nekoliko zrna papra, lovorov list i žličicu soli stavi u lonac i prelij s otprilike 1,5 l vode. Kuhaj na laganoj vatri 40 minuta.
- Juhu procijedi, a batke pažljivo premjesti na pladanj.
- U tavi na ulju prži rižu dok ne postane staklasta. Dodaj naribanu (ili sitno sjeckanu) mrkvu, luk i češnjak. Sve zajedno malo promiješaj i prži, prebaci u lim za pečenje i poravnaj.
- Na rižu složi pileće batke.
- U litru procijeđene juhe, u kojoj su se kuhala batci, umiješaj pasiranu rajčicu i veliku žlicu začinske mješavine. Smjesom polako prelij meso i rižu.
- Lim stavi u pećnicu i jelo peci od 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva, piše okusno.je.
Dodatni savjet
Budući da nije svaka riža ista, promatraj koliko tekućine je upila i po potrebi tijekom pečenja dodaj još juhe. Ako imaš domaće pile, možeš dodati više vode prilikom kuhanja mesa i ostatak iskoristiti za juhu. Umjesto začinske mješavine možeš koristiti kocku za juhu.
POGLEDAJ VIDEO: KAKO BRZO SKUHATI JELA ZA CIJELI TJEDAN?