
Bretonska palačinka: Originalni recept za bogato francusko slano jelo

Francuska kuhinja poznata je po svojim sofisticiranim jelima, među kojima se ističu palačinke. Osim popularnih
Bretonske palačinke, potiču iz francuske regije Bretanja, ali su omiljene diljem Francuske i izvan nje. Ove palačinke značajno se razlikuju od klasičnih crêpesa.
Tradicionalni slani nadjevi za bretonske palačinke uključuju sir (najčešće Emmentaler), kuhanu šunku i pečeno jaje, stvarajući tako energetsku bombu idealnu za one koji uživaju u bogatim doručcima ili žele uživati u ukusnom
Ideje za nadjeve:
Klasična kombinacija: Pečeno jaje, šunka i sir (Ga
Riblja varijanta: Dimljeni losos, kremasti sir i svježa rukola
Povrtna: Pržene gljive, špinat i kozji sir
Sirova: Topljeni sir camembert, orasi i med
Rustikalna: Karamelizirani luk i pršut
Sastojci:
250 g heljdinog brašna
500 ml hladne vode
1 jaje
pola žličice soli
Malo rastopljenog maslaca ili ulja za pečenje
Priprema:
U zdjeli pomiješaj heljdino brašno i sol. Dodaj jaje i postepeno umiješa vodu dok ne dobiješ glatku smjesu. Ostavi smjesu da odstoji najmanje 30 minuta, a najbolje nekoliko sati ili preko noći.
Za pečenje, dobro zagrij tavu za palačinke i lagano je naulji. Zajedno s malom količinom smjese, rasporedi tijesto ravnomjerno po tavi okretanjem.
Palačinku peci oko 2 minute s jedne strane, a zatim okreni i peci još 1 minutu s druge strane. Dodaj željeni nadjev, a palačinku savini prema unutrašnjem dijelu tako da djelomično prekriva nadjev.
Posluži na tanjuru i po želji pospi sirom, začinima ili svježim začinskim biljem, poput timijana ili ružmarina.

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
