ČUDESNA ŽITARICA

Bulgur u glavnoj ulozi: 5 salata koje ćeš obožavati ovog proljeća

Ako tražiš način da obogatiš svoju prehranu, dodaš joj vlakna i vitamine te istovremeno uživaš u predivnim okusima, bulgur je savršeni izbor

Bulgur salate
Foto: Profimedia

Grčka bulgur salata s bijelim grahom

Inspirirana grčkom kuhinjom, ova salata je bogata proteinima i vlaknima zahvaljujući dodatku graha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog bulgura
  • 1 konzerva (cca 400g) bijelog graha (cannellini ili Great Northern), ispranog i ocijeđenog
  • 1 manja tikvica, narezana na kockice
  • 1 šalica prepolovljenih cherry rajčica
  • ½ krastavca, narezanog na kockice (bez sjemenki)
  • ½ šalice Kalamata maslina, narezanih
  • ¼ šalice sitno sjeckanog crvenog luka (po želji potopljenog u hladnu vodu)
  • ½ šalice izmrvljenog feta sira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina ili origana
  • Za preljev: 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 1-2 žlice crvenog vinskog octa (ili limunovog soka), ½ žličice sušenog origana, sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Priprema: Skuhaj bulgur prema uputama i pusti da se ohladi. U velikoj zdjeli pomiješaj ohlađeni bulgur, isprani bijeli grah, narezanu tikvicu, cherry rajčice, krastavac, masline, crveni luk (ocijeđen ako je bio potopljen) i feta sir. U maloj zdjelici umuti maslinovo ulje, crveni vinski ocat, sušeni origano, sol i papar. Prelij salatu preljevom, dodaj svježi peršin ili origano i nježno promiješaj da se svi sastojci sjedine. Posluži odmah ili ohladi prije posluživanja.

Image
FINI I ZDRAVI OBROCI

Kus kus: Zvijezda brzih, zdravih i ukusnih salata

5/5