ČUDESNA ŽITARICA

Bulgur u glavnoj ulozi: 5 salata koje ćeš obožavati ovog proljeća

Ako tražiš način da obogatiš svoju prehranu, dodaš joj vlakna i vitamine te istovremeno uživaš u predivnim okusima, bulgur je savršeni izbor

Bulgur salate
Foto: Profimedia

Slatko-slana bulgur salata s datuljama i pistacijama

Neobična, ali iznenađujuće ukusna kombinacija okusa i tekstura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog bulgura
  • ⅓ šalice nasjeckanih suhih datulja (idealno Medjool)
  • ¼ šalice neslanih pistacija (ili badema), grubo nasjeckanih
  • ¼ šalice sitno sjeckanog svježeg peršina
  • ¼ šalice sitno sjeckanog crvenog luka
  • 3 zelene masline, nasjeckane
  • 3 Kalamata masline, nasjeckane
  • Za preljev: 2 žlice maslinovog ulja, 1 žlica limunovog soka, ¼ žličice soli, papar

Priprema: Pobrini se da je kuhani bulgur ohlađen. U zdjeli pomiješaj bulgur, nasjeckane datulje, pistacije, peršin, crveni luk te obje vrste nasjeckanih maslina. U posebnoj posudici pripremi preljev miješajući maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Prelij salatu netom prije posluživanja i dobro promiješaj. Ova salata nudi divan balans slatkoće datulja, slanoće maslina, svježine peršina i hrskavosti pistacija.

Image
Foto: Pexels
4/5