Slatko-slana bulgur salata s datuljama i pistacijama
Neobična, ali iznenađujuće ukusna kombinacija okusa i tekstura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 šalica kuhanog bulgura
- ⅓ šalice nasjeckanih suhih datulja (idealno Medjool)
- ¼ šalice neslanih pistacija (ili badema), grubo nasjeckanih
- ¼ šalice sitno sjeckanog svježeg peršina
- ¼ šalice sitno sjeckanog crvenog luka
- 3 zelene masline, nasjeckane
- 3 Kalamata masline, nasjeckane
- Za preljev: 2 žlice maslinovog ulja, 1 žlica limunovog soka, ¼ žličice soli, papar
Priprema: Pobrini se da je kuhani bulgur ohlađen. U zdjeli pomiješaj bulgur, nasjeckane datulje, pistacije, peršin, crveni luk te obje vrste nasjeckanih maslina. U posebnoj posudici pripremi preljev miješajući maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Prelij salatu netom prije posluživanja i dobro promiješaj. Ova salata nudi divan balans slatkoće datulja, slanoće maslina, svježine peršina i hrskavosti pistacija.

Foto: Pexels