
Samo dva sastojka - Torta od čokolade i jabuka bez pečenja

Uživaš u slatkišima, ali ne želiš provoditi sate u kuhinji, recept za tortu s dva sastojka savršen je izbor za tebe. Ova slastica nije samo brza, već i zdrava, jer ne sadrži maslac, brašno, vrhnje, šećer ili jaja. Osim toga, ova slastica se ne peče i oduzet će svega 15 minuta tvoga vremena. Sve što ti treba su čokolada i jabuke, koje zasigurno već imaš u svojoj kuhinji.Nakon toga, samo trebaš pričekati da se torta ohladi i stvrdne u hladnjaku. Miris će biti fantastičan, a okus još bolji. Iskoristi domaće jabuke jer će okus tada bit još slađi.
Sastojci:
250 g tamne čokolade
4 jabuke
Priprema:
Jabuke oguli i nareži na kockice ili kriške (sjemenke izvadi). Kuhaj ih u kipućoj vodi toliko dugo dok potpuno ne omekšaju.
Kuhane jabuke ocijedi. Čokoladu nareži na komade i otopi je u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U blender stavi kuhane jabuke i dodaj otopljenu čokoladu. Dobro promiješaj da dobiješ homogenu i potpuno glatku smjesu.
Dobivenu smjesu ulij u manji kalup (po želji obložen papirom za pečenje, folijom itd.), koji ćeš potom lagano protresti da se masa ravnomjerno rasporedi. Pričekaj da se ohladi na sobnoj temperaturu, a zatim kalup stavi u hladnjak preko noći da se torta stvrdne.
Pripremljenu slasticu po želji dekoriraj i posluži, piše Okusno.je.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
