
Recept za brzi kolač na čaše od oraha s mascarpone kremom

Sastojke za ovaj kolač mjerimo čašama, pomiješamo, ispečemo i premažemo mascarpone kremom. Posipamo orasima, ohladimo i poslužimo. Recept je za okusno.je podijelila Sanja Sirk, finalistica kulinarskog natjecanja u Sloveniji, a pronašla ga je u kuharici svoje bake. Ovaj je ukusan kolač generacijski hit u njezinoj obitelji, a možda ga je pekla i tvoja baka.
Sastojci za 8 osoba
Biskvit:
2 čaše griza
2 čaše mlijeka
2 čaše šećera
2 čaše mljevenih oraha
1 veće jaje
1 veća jabuka (oguljena i naribana)
0,5 čaše ulja
0,5 čaše kakaa
1 paketić praška za pecivo
2 paketića vanilin šećera
Krema:
250 g mascarponea
200 g slatkog vrhnja
100 g šećera
mljeveni orasi za ukras
Postupak korak po korak
Griz prelij mlijekom i ostavi da stoji 5 minuta kako bi nabubrio. Ostale sastojke stavi u zdjelu, dodaj namočeni griz i dobro promiješaj mikserom. Pripremljenu smjesu ulij u lim za pečenje i peci 25 do 30 minuta, na 180 stupnjeva.
Mascarpone, slatko vrhnje i šećer stavi u mikser i miksaj dok ne dobiješ glatku kremu. Namaži je na pečeni i ohlađeni biskvit. Po kremi pospi mljevene orahe.
Kolač dobro ohladi prije posluživanja.
Dodatni savjeti
Umjesto oraha možeš koristiti lješnjake ili bademe.
Ako nemaš kakao, u biskvit možeš dodati 100 g otopljene tamne čokolade.
Umjesto mascarpone kreme, za premaz kolača možeš koristiti marmeladu, Nutellu ili ga preliti otopljenom čokoladom.

Zahvaljujući tvrtki Star Import, na Srebrnjak stigli novi dijagnostički uređaji

Dokumentarni film 'A Final Copy of Ilon Specht, dobitnik Grand Prix nagrade na Cannes Lionsu, stiže na Pula Film Festival

Čarobna Taormina - biser istočne Sicilije koji morate otkriti
