403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
SAVRŠENA KOMBINACIJA

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom
Mekani biskvit, slatke jabuke, aromatična krema od pudinga i ukusni šlag - ovo je raskošan kolač koji su pripremale još naše bake, ali ni danas nije izgubio na popularnosti

Starija generacija će se sigurno sjećati ovog jednostavnog i osvježavajućeg jabučnog kolača i koji je često kraljevao na stolovima domaćica koje su držale do sebe. Prozračni biskvit, slatke jabuke, aromatična krema od pudinga i ukusna šlag krema. Toliko dobrih okusa i svi povezani u savršenu cjelinu.

Sastojci za 12 osoba

200 ml slatkog vrhnja za šlag

kakao u prahu ili čokoladne mrvice za dekoraciju

3 jaja

120 grama šećera

1 vanilin šećer

1 dl ulja

1 dl mlijeka

150 grama brašna

0,5 vrećice praška za pecivo

1 prstohvat soli

1 kg jabuka

3 žlice šećera

1 l vode

2 vrećice vanilin pudinga

voda u kojoj su se kuhale jabuke

Postupak korak po korak

Jaja i šećer miksamo električnim mikserom najmanje 15 minuta, dok se smjesa znatno ne poveća. Dodamo mlijeko i ulje, lagano promiješamo, zatim dodamo prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Lopaticom pažljivo miješamo da dobijemo glatku masu bez grudica, koju izlijemo u namašćen i pobrašnjen kalup (veličine 22 x 30 centimetara). Biskvit pečemo na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta (provjerimo čačkalicom je li pečen).

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Dok se biskvit peče, pripremamo ostale sastojke. Jabuke operemo, ogulimo i naribamo. Stavimo ih u lonac, dodamo 2-3 žlice šećera i ulijemo litru vode. Stavimo na štednjak i pustimo da zavrije. Čim zavrije, maknemo s vatre i jabuke procijedimo (tekućinu sačuvamo).

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Od praška za puding i sačuvane tekućine u kojoj smo kuhali jabuke, prema uputama proizvođača skuhamo puding.

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Na još vrući biskvit stavimo kuhane i ocijeđene jabuke te ih poravnamo stražnjom stranom žlice da dobijemo jednolični jabučni sloj. Na jabučni sloj izlijemo kuhan puding i lijepo ga rasporedimo po cijeloj površini te poravnamo. Kolač dobro ohladimo (najbolje preko noći u hladnjaku).

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Na hladni kolač stavimo sloj tučenog slatkog vrhnja, koji lijepo poravnamo i zagladimo. Desert ukrasimo kakaom ili čokoladnim mrvicama.

Slatka fantazija: Kolač od jabuka s pudingom

Dodatni savjet

Jabuke radije naribaj, nego da ih režeš na kriške, jer će tako kolač biti lakše rezati na komade kad se ohladi. Umjesto jabuka možete koristiti i voće iz kompota (ananas, trešnje i slično.). Soku od kompota dodaj toliko vode da dobiješ 1 litru tekućine, a voće nareži na manje komade. Umjesto slatkog vrhnja možeš koristiti šlag iz vrećice, piše okusno.je.

POGLEDAJ VIDEO: RECEPT ZA TORTU BEZ PEČENJA

Najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx