HELL'S KITCHEN SHOW

Osvježavajuć desert Ivana Vrbanca: Krema od mascarponea s coulisom od šumskog voća

Poželjela si neki ukusni desert kojim ćeš oduševiti svoju obitelj i prijatelje, ali da ne zahtijeva previše vremena i truda? Pitali smo za savjet našeg mladog kuhara s TV ekrana - i dobile savršenu ideju

Ivan Vrbanec
Foto: RTL

Tražimo desert koji je superukusan, osvježavajuć i kremast – nešto što će savršeno zaokružiti cijeli objed. Poželjele smo nešto laganije od kolača i nešto što nismo navikle jesti svaki dan. Zamolile smo Ivana Vrbanca, sous chefa popularnog RTL-ovog showa 'Hell's Kitchen Hrvatska', da nam otkrije neki svoj recept za jednostavan i ukusan desert. Naravno, Ivan je imao pravog asa u rukavu:

Image
HELL'S KITCHEN SHOW

Ivan Vrbanec otkrio svoj recept za božanstvenu francusku pitu od jabuka

„Pošto mi kuhari nismo baš fanovi deserata, predložit ću kremu od mascarponea s coulisom od šumskog voća, tostiranim lješnjacima te svježim malinama i borovnicama“, predlaže Ivan.

Krema od mascarponea s coulisom

Postupak korak po korak

  • Najprije istučemo šlag i pomiješamo s mascarponeom u omjeru 1/1, po želji dodamo neki zaslađivač (to može biti šećer, vanilin šećer, agava sirup ili med).
  • Smrznuto šumsko voće stavimo u lončić, dodamo malo vode, šećera ili meda, cimeta, zvjezdastog anisa i kuhamo 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.
  • Protisnemo dobivenu smjesu kroz sitno cjedilo i eventualno još malo prokuhamo da se reducira i zgusne.
  • Lješnjake tostiramo na tavi ili u pećnici i nasjeckamo na sitno.
  • U čašu stavimo prvo ohlađeni coulis, malo lješnjaka, kremu, pa zatim opet lješnjake i coulis. Na kraju na vrh stavimo još svježeg šumskog voća – i ovaj ukusan desert je gotov. Dobar tek!