

Iako su, kad je tjestenina u pitanjem, popularniji tako zvani crveni umaci s rajčicom, kao što je bolognese ili napolitana, kremasti umak od sira i jaja jednako je ukusan izbor. Pašta à la carbonara upravo je jelo koje će uvijek rado pripremiti - ali i pojesti - mladi kuhar Ivan Vrbanec, jedan od sous chefova u popularnom RTL-ovom showu 'Hell's Kitchen Hrvatska'.
Ako nemaš više ideje što bi kuhala za ručak, njegov će te recept oduševiti jer ćeš imati gotov ukusan obrok u svega 15-ak minuta.
Tjestenina carbonara
Postupak korak po korak
Pancetu narežemo na kockice i pustimo na tavi da malo pusti masnoću te da se lagano zapeće. Stavimo kuhati tjesteninu, u međuvremenu pomiješamo žumanjke, naribani parmezan i malo grublje mljevenog papra.
Kad skuhamo tjesteninu dodamo je u tavu sa pancetom, lagano zagrijemo, podlijemo škrobnom vodom u kojoj se kuhala tjestenina.
Dodamo smjesu žumanjka i parmezana, smanjimo ili ugasimo vatru i dobro izmiješamo da dobijmo kremu.
To je to, uz dobru pripremu ste gotovi ste za najviše 15-20 minuta. Dobar tek!
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledjate na RTL-u i platformi Voyo!
POGLEDAJ VIDEO: TORTA BEZ PEČENJA

Boho vlada jesenskim kolekcijama, izdvojili smo najljepše komade za novu sezonu

Bez traper suknje ne možemo zamisliti jesenske modne igre. Koji modeli su najpoželjniji?

Petra Meštrić za Žena.hr: Žene još uvijek pate u tišini zbog problema s mentalnim zdravljem nakon poroda
