HELL'S KITCHEN SHOW

Tjestenina carbonara à la Ivan Vrbanec

Jedan od omiljenih mladih kuhara s malih ekrana, Ivan Vrbanec, kojeg upravo gledamo u showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' otkrio nam je jednostavan recept za svoje omiljeno talijansko jelo

Ivan Vrbanec
Foto: RTL

Iako su, kad je tjestenina u pitanjem, popularniji tako zvani crveni umaci s rajčicom, kao što je bolognese ili napolitana, kremasti umak od sira i jaja jednako je ukusan izbor. Pašta à la  carbonara upravo je jelo koje će uvijek rado pripremiti - ali i pojesti - mladi kuhar Ivan Vrbanec, jedan od sous chefova u popularnom RTL-ovom showu 'Hell's Kitchen Hrvatska'.

Ako nemaš više ideje što bi kuhala za ručak, njegov će te recept oduševiti jer ćeš imati gotov ukusan obrok u svega 15-ak minuta.

Image
HELL'S KITCHEN SHOW

Grije tijelo i dušu: Omiljena domaća juha od bundeve Ivane Bekavac

„Jedno od mojih omiljenih jela je carbonara. Za sam recept trebamo pancetu ili baš guanciale ako imate, žumanjak, parmezan i dobru tjesteninu, po mogućnosti domaću“, kaže Vrbanec.

Image
Foto: Pexels

Tjestenina carbonara

Postupak korak po korak

  • Pancetu narežemo na kockice i pustimo na tavi da malo pusti masnoću te da se lagano zapeće. Stavimo kuhati tjesteninu, u međuvremenu pomiješamo žumanjke, naribani parmezan i malo grublje mljevenog papra.
  • Kad skuhamo tjesteninu dodamo je u tavu sa pancetom, lagano zagrijemo, podlijemo škrobnom vodom u kojoj se kuhala tjestenina.
  • Dodamo smjesu žumanjka i parmezana, smanjimo ili ugasimo vatru i dobro izmiješamo da dobijmo kremu.  

To je to, uz dobru pripremu ste gotovi ste za najviše 15-20 minuta. Dobar tek!

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledjate na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJ VIDEO: TORTA BEZ PEČENJA