Iako su, kad je tjestenina u pitanjem, popularniji tako zvani crveni umaci s rajčicom, kao što je bolognese ili napolitana, kremasti umak od sira i jaja jednako je ukusan izbor. Pašta à la carbonara upravo je jelo koje će uvijek rado pripremiti - ali i pojesti - mladi kuhar Ivan Vrbanec, jedan od sous chefova u popularnom RTL-ovom showu 'Hell's Kitchen Hrvatska'.
Ako nemaš više ideje što bi kuhala za ručak, njegov će te recept oduševiti jer ćeš imati gotov ukusan obrok u svega 15-ak minuta.
„Jedno od mojih omiljenih jela je carbonara. Za sam recept trebamo pancetu ili baš guanciale ako imate, žumanjak, parmezan i dobru tjesteninu, po mogućnosti domaću“, kaže Vrbanec.
Tjestenina carbonara
Postupak korak po korak
- Pancetu narežemo na kockice i pustimo na tavi da malo pusti masnoću te da se lagano zapeće. Stavimo kuhati tjesteninu, u međuvremenu pomiješamo žumanjke, naribani parmezan i malo grublje mljevenog papra.
- Kad skuhamo tjesteninu dodamo je u tavu sa pancetom, lagano zagrijemo, podlijemo škrobnom vodom u kojoj se kuhala tjestenina.
- Dodamo smjesu žumanjka i parmezana, smanjimo ili ugasimo vatru i dobro izmiješamo da dobijmo kremu.
To je to, uz dobru pripremu ste gotovi ste za najviše 15-20 minuta. Dobar tek!
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledjate na RTL-u i platformi Voyo!
POGLEDAJ VIDEO: TORTA BEZ PEČENJA