
Omiljeno jelo: Recept za ragu od bukovača sous chefice Ivane Bekavac

Novi show "Hell's Kitchen Hrvatska" kreće s emitiranjem u srijedu, 31. siječnja od 21.15 sati na RTL-u, a dan ranije epizoda će biti dostupna na platformi Voyo. Radi se o jednom najcjenjenijih i najuspješnijih reality showova u svijetu u kojem kandidati, profesionalci i perspektivni kulinarski entuzijasti prolaze sve kao da rade u pravom restoranu. Na njihovom putu kroz glavne zadatke, kazne i nagrade odlučivat će isključivo glavni chef kuhinje Tom Gretić. No, neće ih pratiti sam, nego će 18 kandidata nadgledati i Gretićevi sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec.
Zagrepčanka Ivana Bekavac u javnosti je najviše poznata po svom bistrou "Kut" koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade "Andrej Barbieri" za kuharsku nadu 2020. godine. Ova je 31-godišnjakinja svoje umijeće učila i u SAD-u, na prestižnoj akademiji
U međuvremenu imat ćemo prilike gledati ju na malim ekranima, u novom showu "Hell's Kitchen". Sigurno ćemo od nje naučiti mnoge kulinarske trikove i tajne - jedna takva je, na primjer, njen omiljeni recept za ragu od bukovača koji je odlučila podijeliti s nama.
Ragu od bukovača
Sastojci:
200 grama bukovača
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
1 dl bijelog vina
2 žlice gorušice
Postupak:
Nasjeckati bukovače i luk. Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati bukovače i nakon par minuta podliti vinom. Dodati malo temeljca ili vode. Dio smjese izblendati te vratiti u ostatak ragua. Umiješati gorušicu. Posoliti po želji i servirati uz kremastu palentu. Dobar tek!

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
