Novi show "Hell's Kitchen Hrvatska" kreće s emitiranjem u srijedu, 31. siječnja od 21.15 sati na RTL-u, a dan ranije epizoda će biti dostupna na platformi Voyo. Radi se o jednom najcjenjenijih i najuspješnijih reality showova u svijetu u kojem kandidati, profesionalci i perspektivni kulinarski entuzijasti prolaze sve kao da rade u pravom restoranu. Na njihovom putu kroz glavne zadatke, kazne i nagrade odlučivat će isključivo glavni chef kuhinje Tom Gretić. No, neće ih pratiti sam, nego će 18 kandidata nadgledati i Gretićevi sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec.
Zagrepčanka Ivana Bekavac u javnosti je najviše poznata po svom bistrou "Kut" koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade "Andrej Barbieri" za kuharsku nadu 2020. godine. Ova je 31-godišnjakinja svoje umijeće učila i u SAD-u, na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a zatim nastavila brusiti zanat u inozemstvu. Po povratku u Lijepu Našu, odlučila je izaći iz visoke gastronomije te pokrenuti svoj projekt koji je više vezan uz comfort food.
U međuvremenu imat ćemo prilike gledati ju na malim ekranima, u novom showu "Hell's Kitchen". Sigurno ćemo od nje naučiti mnoge kulinarske trikove i tajne - jedna takva je, na primjer, njen omiljeni recept za ragu od bukovača koji je odlučila podijeliti s nama.
Ragu od bukovača
Sastojci:
- 200 grama bukovača
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 1 dl bijelog vina
- 2 žlice gorušice
Postupak:
Nasjeckati bukovače i luk. Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati bukovače i nakon par minuta podliti vinom. Dodati malo temeljca ili vode. Dio smjese izblendati te vratiti u ostatak ragua. Umiješati gorušicu. Posoliti po želji i servirati uz kremastu palentu. Dobar tek!