Gin-gin!

Međunarodni dan gin tonica slavimo uz ova tri top recepta

Gin tonic s razlogom je jedan od omiljenih koktela na svijetu, a povodom Međunarodnog dana ovog alkoholnog pića - donosimo ti tri jednostavna recepta za svačiji ukus

devin-berko-fqlySC9fXP4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Više od stoljeća gin tonic vlada kao jedan od najpopularnijih koktela na svijetu, a na današnji dan, 19. listopada, slavi se i Međunarodni dan ovog omiljenog alkoholnog pića.

Image
Dobre vijesti za vikend

Čin-čin: 4 razloga zašto je omiljeni gin zapravo dobar za tvoje zdravlje

Gin ima dugu i bogatu povijest, pa ipak, još uvijek je zapravo nejasno tko ga je zapravo izumio i odakle potječe. Prema jednoj legendi, priča se da su Britanci konzumirali gorki antimalarijski spoj kinin tijekom okupacije carstva na indijskom potkontinentu te svoj dnevni dodatak kininu pomiješali sa šećerom i vodom kako bi ga učinili ukusnijim, stvarajući tako ono što je tvrtka Schweppes kasnije nazvala kao 'tonik vodu'. Prema drugoj, proizvod pod ovim imenom se prvi put počeo proizvoditi u Nizozemskoj početkom 17. stoljeća, a, prvi sastav ovog pića pripisuje se nizozemskom liječniku i znanstveniku Francisu Syviusu, koji je tražio lijek za bubrege (a poznato je da su smreka i alkohol dobri diuretici).

shimmer fallback

Bilo kako bilo, povijest gina imala je mnogo zaokreta, a još uvijek je veliki misterij, a bez obzira na velik broj priča i legendi o nastanku ovog pića, sa sigurnošću se možemo složiti kako je gin tonc jedan od omiljenih, ako ne i omiljeni koktel na svijetu. Upravo zbog toga, danas ti donosimo top tri recepta uz koje možeš proslaviti današnji dan. Gin-gin!

Klasični gin tonic

Sastojci:

  • 90 ml gina po izboru
  • 90 ml tonika po izboru
  • cijeđeni sok od limuna (količina ovisno o ukusu)

Priprema: U čašu s ledom izlij gin i tonik, ocijeđeni sok od limuna i dobro promiješaj. Ukrasi s kriškom limuna ili začinima po izboru.

Ružičasti gin tonic

Sastojci:

  • 60 ml ružičastog gina po izboru
  • 120 ml tonika
  • 1 žlica svježe ocijeđenog soka od limete

Priprema: Dodaj svoj ružičasti gin i sok od limete u šejker s ledom. Snažno protresi. Ulij tonik i promiješaj. Ulij koktel s ledom u čašu. Možeš ukrasiti limetom, jagodama, začinskim biljem ili cvijećem po izboru.

Gin tonic s bazgom i limunom

Sastojci:

  • 50 ml gina po izboru
  • 110 ml tonika po izboru
  • 20 ml sirupa od bazge
  • 1 žlica cijeđenog soka od limuna

Priprema: Dodaj sve sastojke u čašu preko leda i nježno pomiješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Ukrasi sa cvjetovima bazge ili kriškom limuna.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.