Gastro
Gastro

Imamo Adilove recepte: Jahnija, punjene paprike i medena torta

Imamo Adilove recepte: Jahnija, punjene paprike i medena torta
Ovaj tjedan kandidati iz 'Večera za 5 na selu' pripremali su ukusne istarske specijalitete, a pobjedu je odnio Adil Beganović

U četvrtom tjednu 'Večere za 5 na selu' pratili smo kandidate iz Istre. Konkurencija je bila žestoku, ali pobjednikom je proglašen 21-godišnji Adil iz Labina.  Adil dolazi iz Bosne i Hercegovine, a s obitelji se preselio se u Labin kad se oženio. Njegova specijalnost je tradicionalna bosanska kuhinja koju rado kombinira s istarskom, a upravo je to pridonijelo njegovoj pobjedi. Donosimo ti Adilove pobjedničke recepte u nastavku:  

BAKINA BAJKA a.k.a. JAHNIJA

  Sastojci:  

Krumpir

Mrkva

Brokula

Junetina

Feferoni

Rajčica

Peršin

  Priprema:   1. Sve sastojke popirjati u tavi. 2. Kad je pirjanje gotovo, sastojke prebacimo u lonac i kuhamo dok povrće ne postane kašasto, a meso potpuno omekša. 3. Na kraju se sve ponovo zaprži.    

KUĆICE PUNE LJUBAVI (PUNJENE PAPRIKE)

  Sastojci:  

Paprika

Riža

Krumpir

Mljeveno meso

Vrhnje

Peršin

Jaje

  Priprema:   1. Očistiti paprike i pripremiti ih za punjenje. 2. Napola skuhati rižu i krumpir. 3. Pomiješati meso, rižu i krumpir, dodati jaje i peršin, vrhnje i začiniti po želji. 4. Napuniti paprike, ali ne do vrha da tijekom pečenja ne bi pukle. 5. Staviti paprike u pećnicu na 200 C i pustiti da se peku 30 minuta. 6. Kad su paprike pečene, treba ih preliti vrhnjem i zapeći na još nekoliko minuta.    

PČELICA MAJA (MEDENA TORTA)

  Sastojci za kore:

6 jaja

250-300 grama šećera

6 žlica meda

2 žlice  sode bikarbone

250 grama maslaca

850 grama brašna

Sastojci za kremu:

1,5 kg kisele povlake ili kiselog vrhnja

350 grama kondenziranog mlijeka

2 žlice meda

  Kore: 1. Pomiješati jaja, šećer, med, maslac mlijeko i sodu. Stavite kuhati na laganu vatru uz stalno miješanje (pazite med brzo zagori, zato stalno miješajte), kuhajte dok ne provrije. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. 2. U hladnu smjesu dodati pomalo dodavati brašno i zamijesiti tijesto. 3. Podijeliti tijesto na jednake dijelove 4. Tijesto tanko razvaljati  na masnom papiru i pritisnuti ga kalupom promjera 20cm. 5. Kore peći na 170°C oko 4min, ne smiju potamniti. 6. Vruće kore treba složiti jednu na drugu s masnim papirom i lagano ih nečim pritisnuti, dok pripremate kremu.   Krema:   1. Pomiješati sve sastojke i dobro izmiksati.   Priprema:   Sve kore premazati bogatim slojem kreme, kad završite sa slaganjem, cijelu tortu premazati ostatkom kreme.   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx