Gastro
Gastro

Duškine bruskete su nas oduševile, a jako su jednostavne za pripremu. Imamo recept

Duškine bruskete su nas oduševile, a jako su jednostavne za pripremu. Imamo recept
U prvom tjednu Večere za pet na selu, koju možete pratiti od ponedjeljka do petka na RTL-u, pobjedu je odnijela Duška

Jednostavno i naizgled ukusno jelo koje je Duška nazvala 'Okusi,mirisi i kolure zavičaja' natjeralo nas je da zasučemo rukave u kuhinji i same isprobamo. Sastojci:

Kruh

Cherry rajčica

Maslinovo ulje

Češnjak

Skuta

Sir iz mišine

Bosiljak

Luk

Blitva

Sol

Papar

Kobasica luganiga

Panceta

Suha šljiva

FOTO: RTL Sastojci su dovoljni za izradu dviju vrsta brusketa. Prvo smo radili nadjev od cherry rajčice. Na zagrijano maslinovo ulje prepržite češnjak, te dodajte cherry rajčice. Nakon što rajčice postanu sos, dodaje se sir iz mišine, skuta i bosiljak. Za drugi nadjev na zagrijanom maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk i dodajte opranu, posušenu blitvu izrezanu na trakice. Poklopite sve da se blitva upari i prodinsta. Dodati sol, papar i češnjak. U drugoj zdjeli skuhajte kobsicu luganigu i narežite na kolutiće.  Složite bruskete te dekorirajte prema vlastitim željama.  Dobar tek! I pišite nam u komentarima kako su vama ispale!