Jednostavno i naizgled ukusno jelo koje je Duška nazvala 'Okusi,mirisi i kolure zavičaja' natjeralo nas je da zasučemo rukave u kuhinji i same isprobamo.
Sastojci:
Kruh
Cherry rajčica
Maslinovo ulje
Češnjak
Skuta
Sir iz mišine
Bosiljak
Luk
Blitva
Sol
Papar
Kobasica luganiga
Panceta
Suha šljiva
FOTO: RTL
Sastojci su dovoljni za izradu dviju vrsta brusketa. Prvo smo radili nadjev od cherry rajčice. Na zagrijano maslinovo ulje prepržite češnjak, te dodajte cherry rajčice. Nakon što rajčice postanu sos, dodaje se sir iz mišine, skuta i bosiljak.
Za drugi nadjev na zagrijanom maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk i dodajte opranu, posušenu blitvu izrezanu na trakice. Poklopite sve da se blitva upari i prodinsta. Dodati sol, papar i češnjak. U drugoj zdjeli skuhajte kobsicu luganigu i narežite na kolutiće.
Složite bruskete te dekorirajte prema vlastitim željama.
Dobar tek! I pišite nam u komentarima kako su vama ispale!