Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi ovaj nam je tjedan pripremila jednostavan, no vrlo efektan desert. Mnogima omiljeni affogato spoj je sladoleda i kave. Talijani, neslužbeno najveći obožavatelji espresso kave na svijetu, našli su idealnu kombinaciju slatkoće i gorčine kave.
"Italija je zanimljiva i poznata po espresso kavama koje volim. Zato mi je ovaj desert posebno drag. Postoje klasične varijante gdje ide samo espresso i kuglica sladoleda, do onih koje su chefovi slastica obogatili sa okusima sezone. Jedan takav je i ovaj affogato ,meni drag posebno drag jer volim tostirane bademe", objasnila nam je Ivana te odala malu tajnu kako affogato može biti još ukusniji.
"Ukoliko želite možete ga oplemeniti s malo ruma, koji se izvrsno slaže sa kavom i sladoledom. Postoje i večernje varijante s bezkofeinskim espressom. U svakom slucaju, ukoliko niste probali ovaj desert, uvrstite ga u svoju listu zelja, nećete požaliti. A kad vas put navede do Italije, probajte sve varijante Affogato deserta.", kaže nam Ivana.
Affogato
Sladoled od vanilije
Espresso kava
Mini piškote gluten free
Listići badema, tostirani
Sladoled stavite u čašu , zatim dodajte piškote, prelijte kavom i pospite bademima koje ste tostirali na vrućoj tavi 2 min.
Savršen i jednostavan desert je spreman.