Zanimljivi rezultati

Čaša vina prije spavanja može pomoći kod mršavljenja? Evo što kažu znanstvenici

Znanstvenici su otkrili kako vino sadrži spoj rezervatrol koji može potaknuti sagorijevanje masnoća. Osim vina, sadrži ga i bobičasto voće

pexels-kampus-production-7895748.jpeg
Foto: Pexels

Voliš li u večernjim satima uživati u vinu, to bi zapravo moglo pozitivno utjecati na tvoju tjelesnu težinu i pomoći ti kod skidanja suvišnih kilograma. Rezultati su to studija koje su znanstvenici provodili, a ključnim se pokazao rezervatrol – spoj koji vino sadrži i koji vrlo vjerojatno potiče mršavljenje.

Image
Idealan kućni ljubimac

Studija potvrdila: Ljudi koji imaju pse žive dulje, evo i zašto

Naime, ovaj spoj potiče lakše sagorijevanje masnoća u tijelu, a ispijanje čaše vina prije spavanja vjerojatno će smanjiti i žudnju za grickalicama ili slatkišima pa su koristi ove navike višestruke. Ipak, znanstvenici ističu da postoje i drugi načini da uneseš rezervatrol u svoje tijelo jer ga sadrže i neke druge namirnice poput bobičastog voća.

Iako vino možda može pomoći kod mršavljenja, nutricionisti napominju kako konzumacija vina svake večeri baš i nije najbolja ideja jer vino sadrži kalorije kao i sva druga alkoholna pića. Nadalje, ispijanje alkohola prije odlaska na spavanje može se negativno odraziti na kvalitetu sna. Umjerenost je ključna.

Image

Izvor: Giphy

Boriš li se s viškom kilograma, imaj na umu da su stvari poput zdrave prehrane i redovite tjelovježbe i dalje najbolji i najzdraviji načini za mršavljenje. Rješavanje suvišnih kilograma ne može se dogoditi preko noći niti pak postoji neka čarobna formula uz koju će kilogrami magično nestati.

Unatoč tome, dobro je znati da vino ima i neku vrstu zdravstvenih koristi za koje prije nismo znali. To je dobar razlog da povremeno izdvojiš malo vremena za sebe, natočiš si čašu svog omiljenog vina i uživaš u pijuckanju.