Stavi naočale

Ovaj jednostavan trik pomoći će ti da brzo izgubiš višak kilograma

Zahvaljujući napretku u nutricionizmu, danas toliko puno znamo o hrani, da mršavljenje više nije gladovanje, već užitak

pexels-anna-shvets-3962289.jpg
Foto: Pexels

Skidanje suvišnih kilograma na vrhu je lista novogodišnjih odluka, no mnogi do veljače već zaborave na nju i pomire se sa sudbinom da u one omiljene stare hlače više nikad neće ući. Ako se nalaziš u ovoj rečenici, imamo sjajnu vijest za tebe.

Image

Nutricionistica nam je otkrila kako krenuti sa zdravom prehranom i koje su posljedice pretilosti

Smršavjeti možeš vrlo brzo i zdravo, uvodeći samo jednu promjenu u svoju prehranu. Iz nje izbaci dodane šećere. Za ovaj pothvat trebat će ti malo edukacije i naočale. Naime, u trgovini ćeš se načitati kao u gradskoj knjižnici. Sva mudrost je u tome da pažljivo čitaš etikete i kupuješ samo one proizvode u kojima nema dodanih šećera.

shimmer fallback

Šećer dolazi pod različitim nazivima poput saharoze, glukoze, dekstroze, kukuruznog sirupa. I med je šećer, isto kao i agavin te javorov sirup. Ukoliko je na deklaraciji šećer naveden u prva tri sastojka, tu namirnicu vrati na policu s koje si je uzela jer obiluje šećerom. Pa čak i ako je riječ o organskom šećeru. Pažljivo čitaj i deklaracije na namirnicama koje spadaju u zdravu hranu jer i u njima zna biti puno dodanog šećera.


Budeš li pažljivo čitala, na blagajnu, a potom i kući doći ćeš bez gaziranih sokova, grickalica, slatkiša, konzervirane i gotove hrane, mesnih narezaka, kompota i pekarskih proizvoda. Morat ćeš putem svratiti na tržnicu, koja će ti, kad se uhodaš u priču s dodanim šećerima, postati glavno mjesto na kojem kupuješ hranu.

Češće ćeš kuhati, jesti puno više povrća, ribe i mesa, piti vodu i nezaslađene ili blago zaslađene čajeve u i već nakon tjedan dana primijetiti promjenu u kilaži, ali i u izgledu te u raspoloženju. Naime, dodani šećeri imaju puno širi negativni utjecaj, no što su nekoliko suvišnih kilograma oko tvog struka. Povećavaju rizik od kroničnih bolesti pout dijabetesa, bolesti srca i krvnih žila, ali i utječu na psihičko zdravlje čineći te anksiznom i depresivnom.

Kada ih izbaciš iz prehrane, ne samo da ćeš smršavjeti i to već za dva -tri tjedna, već ćeš i doslovce zablistati. Koža će ti se očistiti i pomladiti, ai bit ćeš puna energije. Stoga, sljedeći put kad ideš u trgovinu, pažljivo čitaj i drži se tog jednostavnog pravila.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.