Ova jutarnja joga rutina donijeti će ti više energije od šalice kave

Jutarnja rutina od 10 minuta koja će ti donijeti energiju za cijeli dan

Ova jutarnja joga rutina donijeti će ti više energije od šalice kave


Ustajanje iz kreveta je svima teško, ali ustajanje iz kreveta kako bi vježbala je još teže. Probala sam gotovo svaku vježbu kako bi se napunila energijom za cijeli dan, od trčanja do STL-a (koji je zaista ubitačan), ali na kraju sam konačno otkrila jedan trening kojem se radujem: jutarnja joga.

Joga je jako dobar izbor , zato što ti nudi puno dugoročnih pogodnosti kao što su povećana fleksibilnost i bolja ravnoteža. Vježbanje ujutro može pomoći i u postizanju kvalitetnijeg sna i boljeg raspoloženja. 

"Jedna od glavnih prednosti prakticiranja joge ujutro je kvalitetniji san", kaže Kelly Clifton Turner, direktorica obrazovanja za YogaSix. Kada jednom jutarnju jogu pretvorite u naviku, tvoje tijelo će se naviknuti na buđenje u vrijeme određeno za trening. To će ti pomoći da reguliraš pravilne cikluse spavanja.

Prakticiranje joge u jutarnjim satima će pomoći i  tvom tijelu iznutra. "Jutarnja joga će pomoći u simuliranju tvog probavnog sustava, što pomaže da se riješiš osjećaja nadutosti od sinoćnje večere, te da se osjećaš sjajno", dodaje ona.

Želiš smanjiti unos kave? Joga će ti pomoći u tome! "Ako pokušavaš smanjiti količinu kofeina, prakticiranje jutarnje joge može ti pomoći da postigneš taj cilj. Određene poze, kao što su pozdrav Suncu, izvijanje kičme i razni zaokreti, mogu ti pomoći da se probudiš bez kave", kaže Clifton Turner. Joga će te također potaknuti da zaboraviš na odgađanje alarma i da budeš spremna osvojiti svoj dan. "Disanje kroz tijek joge tvom mozgu omogućava puno svježeg kisika", dodaje ona. "To će pomoći otkloniti svu pospanost i povećat će tvoju mentalnu jasnoću."

Najbolji dio svega? Ne moraš se probuditi sat vremena ranije da bi to učinila. Clifton Turner kaže da je potrebno samo 10 minuta vježbe kako bi se iskoristile sve prednosti jutarnje joge. Donosimo ti brzu jutarnju joga rutinu koja će ti pomoći da se izvučeš iz kreveta.

1. Cat-cow poza

Spusti se na dlanove i koljena. Dlanovi neka ti budu u ravnini ramena, a koljena u ravnini bokova. Udahni dok si u cow pozi, tj. neka ti leđa budu potpuno ispravljena, a glava podignuta visoko gore, zatim izdahni dok se prebacuješ u cat pozu, odnosno savij svoja leđa prema gore i spusti glavu. Ova poza će osigurati potrebnu tekućinu tvojoj kralježnici.

2. Downward dog

Nakon što zagriješ svoju kralježnicu, isprobaj downward dog pozu. Osloni se na dlanove, koji trebaju biti široko razdvojeni, glavu spusti dolje, a zdjelicu podigni u zrak. 

3. Pigeon poza

Iz poze Downward doga, samo podigni svoju desnu nogu, zatim koljeno te noge približi desnom zapešću. Tvoj desni gležanj bi trebao biti ispred tvoj desnog kuka. Možeš odmarati svoju glavu na prostirci kako bi se više rastegnula, a ako ti to nije ugodno možeš i sjediti.

4. Sun A flow poza

Ako imaš viška vremena, Clifton Turner preporučuje vježbanje nekih od pozdrava Suncu kako bi potaknula svoj krvotok. " Sun A poza je odličan, jednostavan način da se zagriješ za cijeli dan", kaže ona. Počni u mountain pozi, koja je jednostavno stajanje i duboko disanje. Udahni dok su ti ruke iznad glave, a izdahni dok spuštaš gornji dio tijela do nožnih prstiju.

5. Chair poza

Počni s Sun B pozom. "Sun B ti pomaže da zagriješ noge i istegneš kukove", kaže Clifton Turner. Iz mountain poze, podigni ruke iznad glave, a noge savij kao da sjediš u stolici. Udahni par puta, a onda se vrati u mountain pozu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.