Soja
Soja i proizvodi od soje poput tofua i tempeha su odlični izvori biljnih proteina. Šalica (172 g) kuhanog edamamea (zelene soje) sadrži oko 18 grama proteina. Tofu i tempeh također su bogati proteinima, s oko 10-20 grama proteina po 100 grama, ovisno o vrsti. Cijena soje i proizvoda od soje varira, ali općenito su pristupačni. Soju i proizvode od soje možeš koristiti u stir-fry jelima, salatama ili kao zamjenu za meso u mnogim receptima.
Sardine
Sardine su još jedan odličan izvor proteina koji se često zanemaruje. Jedna konzerva sardina (oko 92 g) sadrži oko 23 grama proteina, uz visok sadržaj omega-3 masnih kiselina i kalcija. Sardine su također bogate vitaminom D, kojeg je teško naći u drugim namirnicama. Radi se o vrlo pristupačnom izvoru proteina, mogu se jesti same, dodati u salate ili koristiti kao namaz na tostu.