Kruh je često nepravedno na lošem glasu. Ova namirnica bazirana na ugljikohidratima često je prva koja se isključuje iz prehrane ljudi kada pokušavaju skinuti kilograme.
"Ugljikohidrati su najviše demonizirani makronutrijent, posebno kada su u pitanju dijeta i gubitak težine", potvrđuje nutricionistica Lisa Moskovitz za Livestrong.
Ali, bez obzira na lošu reputaciju, tvoji strahovi od kruha su neutemeljeni. Suprotno uvriježenom mišljenju, ugljikohidrati u kruhu ne dovode automatski do nakupljanja masnih stanica ili debljanja, ističe nutricionistica Moskovitz.
S druge strane, "uskraćivanje ugljikohidrata, osobito onih koje volite (poput kruha), može vam se kasnije samo obiti u glavu i dovesti do pojačane žudnje", kaže ona. Štoviše, ugljikohidrati čine obroke zadovoljavajućima, zasitnijim i energizirajućima, jer opskrbljuju gorivo koje je tvom tijelu potrebno, baš poput benzina za automobil, ističe Moskovitz.
Sve ovo znači da tost za doručak ili sendvič za večeru može biti zdrav (i ukusan) dio tvog plana za mršavljenje. Samo izbjegavaj ovih pet uobičajenih pogrešaka.