Ručak od doma
Ulaganje samo malo truda u planiranje i pakiranje ručka unaprijed za posao može biti jednostavan način da kvalitetnije jedeš i potakneš gubitak kilograma.
Velika studija koja je uključivala 40554 osobe otkrila je da je planiranje obroka povezano s boljom kvalitetom prehrane, raznolikijom prehranom i manjim rizikom od pretilosti. Drugo istraživanje pokazalo je da je češće jedenje domaćih obroka povezano s poboljšanom kvalitetom prehrane i smanjenim rizikom od viška tjelesne masnoće.
Zapravo, oni koji su jeli jela pripremljena kod kuće najmanje pet puta tjedno imali su 28 posto manje šanse da će imati prekomjernu težinu od onih koji su jeli samo domaća jela tri puta ili manje tjedno.
Iako nam obaveze to često ne dopuštaju, pokušaj jednu večer tjedno (najbolje nedjeljom) odvojiti nekoliko sati za planiranje i pripremu obroka tako da ujutro možeš samo uzeti ručak i otići na posao. Još jedan dobar trik je navečer pripremiti veću količinu obroka tako da ujutro samo možeš ponijeti ostatke od prethodnog dana. Salate su također sjajan izbor koji ne zahtijeva puno vremena ili punjenje tortilja s ostacima od ručka ili namirnicama koje imaš u hladnjaku ili smočnici.