Svoga tijela gospodarica

6 podcijenjenih tehnika masturbacije koje će začiniti tvoj seksualni život

Rutina u seksu nikada nije dobra pa ni u onom u kojem krevet dijeliš s jastukom. U nastavku ti otkrivamo tehnike masturbacije koje možda još nisi isprobala

pexels-jill-burrow-6758029.jpg
Foto: Pexels

Mogla bi zaroniti u toplu, mirisnu kupku i opustiti svaki centimetar svoga tijela, a mogla bi se i zavući pod plahte… Ne kako bi zaspala, barem ne odmah. Masturbacija ima brojne zdravstvene prednosti - dubinski opušta, čak i bolje od spomenute kupke, oslobađa stresa, poboljšava kvalitetu sna, jača imunitet - što je jako bitno u doba godine kada caruju virusi.

Image
Sve zdravstvene prednosti

Kako masturbacija može pomoći ublažiti bol - od migrena do grčeva

I dok je, ne tako davno, bila tabu, danas se o njoj govori kao o neizostavnom elementu intimne wellness rutine. Osim toga, uživanje u vlastitom tijelu, podići će kvalitetu tvog seksualnog života - znat ćeš vrlo jasno komunicirati s drugom osobom svoje želje kada je o seksualnom užitku riječ.

Image

"Postoji nekoliko podcijenjenih tehnika masturbacije koje će zajamčeno začiniti trenutke koji su samo tvoji”, kaže Megwyn White, certificirana klinička seksologinja za portal Bustle. U nastavku ti otkrivamo šest tehnika masturbacije koje preporučuju stručnjaci, a koje će ti ovu metodu relaksacije podići na višu razinu.

Edging tehnika

Tko bi rekao da i odgađanje može imati pozitivnih strana. Uvijek ga gledamo u negativnom smislu - odgađaš obveze, ozbiljne razgovore, odluke koje treba donijeti… e pa u ovom slučaju odgodi vrhunac. Kad si potpuno uzbuđena, prirodno je da poželiš upaliti na najjače vibrator i dovesti se učas do orgazma, no nemoj to učiniti. Ostavi igračku u ladici i isprobaj alternativu - vježbaj strpljenje i podigni svoj užitak na novu razinu. Možda isprva ne zvuči zabavno, ali edging je podcijenjena tehnika masturbacije koja ima nevjerojatni učinak.

“Ova tehnika uključuje namjerno dovođenje sebe do ruba orgazma kako bi si produžila orgazmičko iskustvo, pojačala zadovoljstvo i vrhunac”, kaže Sherman. "Ova praksa pomaže poboljšati cirkulaciju i na taj način razinu uzbuđenja", dodaje.

Image

Voda

Spoji ugodno s ugodnim i dovedi se do klimaksa pod mlazom vode, dok se kupaš ili tuširaš. Ako nemaš zadovoljavajući mlaz, kao jednu od opcija na podesivoj glavi tuša (šalimo se, takva službeno ne postoji, no jamčimo ti da ćeš među ponuđenim opcijama pronaći pravu), postoje nastavci u seks shopu upravo namijenjeni ovoj svrsi. Stavljaju se na slavinu, a nakon što se smjestiš, s otvorenim nogama ispod nje, nastavak usmjerava pritisak vode izravno na genitalno područje i dovodi te do handsfree vrhunca. Psihoterapeutkinja i seksologinja Jacqueline Sherman predlaže ti da se poigraš jačinom mlaza i temperaturom vode te za jači orgazam istovremeno izvodiš kegel vježbe.

Image

Stavi povez na oči

Eksperimentiranje s različitim okruženjima i podražajima ne mora biti rezervirano samo za partnerski seks. Osjetilna masturbacija, odnosno istraživanja načina na koji te različiti podražaji draže, itekako je uzbudljivo.

Igranje s mekim i grubim materijalima, kombiniranje poveza na očima s voskom svijeće koji se topi i kapa po tvojoj koži (pritom pripazi da nešto ne zapališ) može te dovesti do neslućenih vrhunaca. Sherman savjetuje i konzumaciju đumbira koji će potaknuti cirkulaciju koja je, pak, ključna za dobre orgazme.

Image
Foto: Pexels

Hands free užitak

Postoji i način da si priuštiš orgazam bez korištenja ruku. Seksologinja White preporučuje vibratore za gaćice na daljinsko upravljanje preko aplikacije. "Ovakve igračke omogućit će ti da iskusiš zadovoljstvo na novim mjestima ili dok si u pokretu", kaže za Bustle. Postoji još jedan način svršavanja bez dodirivanja, doslovce bez fizičke stimulacije, no on je teži i za njega bi trebala istrenirati mozak, odnosno ispraksirati se u vizualizaciji... Probaj, poigraj se umom. On je, na koncu, naša najveća erogena zona.

Image

Mindful masturbacija

"Svjesna ili meditativna masturbacija još je jedna tehnika koja se nepravedno zanemaruje", kaže Sherman. Možda si već upoznata s praksom svjesnosti, koja podrazumijeva umijeće prisutnosti u sadašnjem trenutku, no znaš li je primijeniti u seksualnom smislu? "Ova tehnika uključuje erotično istraživanje tijela i osjetila uz zadržavanje svijesti na njima. Često će zahtijevati da usporiš i obratiš pažnju na senzacije koje ti se u tijelu događaju dok se dodiruješ", objašnjava seksologinja.

Sherman kaže da je važno ostati u sadašnjem trenutku, povezati se sa svojim dahom i usredotočiti se točno na ono što osjećaš. Kako bi pojačala osjećaj ljubavi prema sebi, ona preporučuje korištenje senzualnih afirmacija (na primjer: "Zaslužujem erotski užitak"). Također, usredotoči se na duboko disanje iz dijafragme kako bi se povezala sa svojim tijelom tijekom ove prakse.

Image
Foto: Pexels

Dvostruka stimulacija

Nemoj se usredotočiti samo na jednu erogenu zonu dok se samozadovoljavaš. White preporučuje stimulaciju bradavica dok, primjerice, koristiš vibrator ili stimulaciju klitorisa dok vibratorom penetriraš u sebe. Stvaranje dvostrukog podražaja može dovesti do intenzivnijeg i duljeg orgazma.

Image
Foto: Pexels