Savjeti stručnjaka

Razdjeljak po sredini ili sa strane? Što pristaje tvom obliku lica?

Razdjeljak je najbolje odabrati prema obliku lica i nekim drugim karakteristikama, a stručnjaci su podijelili neke korisne savjete

razdjeljak.jpg
Foto: Unsplash

"Kako nosiš razdjeljak?" - to je vjerojatno prvo pitanje koje će svaki frizer postaviti prije nego što nas počne šišati, a opet, većina nas nikada nije puno razmišljala o odgovoru. Obično spadamo ili među one koji nose razdjeljak po sredini ili među one koji ga nose sa strane sa strane, a ta je rasprava o razdjeljcima postala viralna na TikToku.

Image
Savršeno uokviruju lice

Šiške su uvijek dobra ideja, a evo kako ih odabrati prema obliku lica

"Bočni razdjeljci namijenjeni su starijima", rekli su pripadnici generacije Z, referirajući se pritom na milenijalce, sve one rođene između 1981. i 1996. - i tu je započela bitka generacija. Luke Hersheson, poznati frizer i izvršni direktor tvrtke Hershesons, smatra da razdjeljak sa strane nikada ne stari i da neodoljivo podsjeća na devedesete i osamdesete. S njime se slaže i stilist Roman Sys, koji za Glamour dodaje da "iz perspektive stila postoje klasici koji će uvijek biti relevantni i da će razdjeljak na sredini uvijek biti jedan od najpopularnijih izgleda".

Ipak, ostavimo li generacije po strani, složit ćemo se da je najbolje odabrati onaj razdjeljak koji najbolje odgovara tvom obliku lica, a s time se slažu i stručnjaci - nije stvar u tome na kojoj strani nosimo razdjeljak, već kako ga nosimo. Napokon, na pojedincu je da razdjeljak napravi svojim - kosa nikada nije nešto što možemo generalizirati kako bi pristajala cijeloj generaciji.

"Uvijek uzimam u obzir osobnost klijenta i druge značajke lica, poput očiju, nosa, obrva i usana. Razdjeljak bi se trebao osjećati instinktivno i surađivati s ostatkom frizure i izgleda - za to ne postoji knjiga pravila", kaže Roman.

Osim toga, glavno je pitanje koji će razdjeljak najbolje odgovarati pojedinačnom licu svake osobe. "Različiti razdjeljci odgovaraju različitim oblicima lica", savjetuje Luke. "Ako imaš duže lice, razdjeljak na sredini može ga naglasiti, a ponekad prevrtanje kose na jednu stranu može pomoći u razbijanju proporcija lica, stvarajući mlađi izgled."

Još uvijek nisi sigurna što reći kada ti frizer postavi to neizbježno pitanje? Prema Romanu, postoji jedan jednostavan način za pronalaženje najboljeg razdjeljka za tebe. "Pokušaj počešljati kosu s lica i nježno je gurni prema gore. Kosa će se automatski razdvojiti u tvoj prirodni razdjeljak - ovu tehniku ​​koristim na svojim klijentima kako bi im kosu ošišao u njezinom prirodnom obliku i iz nekog razloga, tamo gdje kosa želi prirodno 'pasti' najprikladnija je."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.